Tom Silver NederlandTOM SILVER EN WETENSCHAPPELIJKE HYPNOSE


Een wereld van ongekende mogelijkheden
Bewust aan de slag met onbewuste processen
Hypnotherapie vanuit een nieuw perspectief
De logica van wetenschap gecombineerd
met de kracht van hypnose
De laatste ontwikkelingen en
de nieuwste inzichten.

TOM SILVER IN NEDERLAND

Een unieke gelegenheid om van een unieke man te kunnen leren.
De ontwikkelaar en specialist van wetenschappelijke hypnose.

Click here for English.

Angsten, stress of nare gewoonten, iedereen heeft er in zijn of haar omgeving mee te maken. Wellicht als tandarts die werkt met angstpatiënten, onderwijskundigen die mensen opleiden en psychologen die met fobieën werke, therapeuten en coaches die begeleiden bij het stoppen met roken of afvallen, of wellicht heb je zelf laat van angsten, burn-out of nagelbijten.

Deze angsten, stress en nare gewoonten zijn eenvoudig te verhelpen door middel van wetenschappelijke hypnose. Thuis, in een praktijk en via de laatste technieken ook via online media als Zoom en Skype.

Na een jarenlange samenwerking en vriendschap tussen Tom Silver en BPD Training, kunnen wij enthousiast aankondigen dat Tom Silver zijn bijzondere training nog eenmaal in Nederland komt geven. Dit is een unieke kans om eerstelijns getraind te worden door deze grootheid op het gebied van hypnose.

Toms methoden en technieken zijn wetenschappelijk onderbouwd, ze zijn eenvoudig te leren en ze zijn gemakkelijk te begrijpen voor iemand die hypnose leert en zijn gemakkelijk om te gebruiken in een eigen praktijk of in je eigen leven.Wie is Tom Silver

Wie is Tom Silver


Tom Silver is een van ’s werelds toonaangevende beoefenaars en instructeurs in het veld van wetenschappelijke hypnose. Hij is de oprichter en directeur van de University of Hypnosis, evenals de United States Board of Clinical Hypnosis (USBCH)®️ en het Tom Silver Institute of Hypnosis. Hij heeft in de afgelopen 40 jaar al vele grootheden op het gebied van hypnose en hypnotherapie getraind en opgeleid.

Achtergrond en studies

Tom beoefent al meer dan 40 jaar hypnotherapie. Hij leerde en studeerde aanvankelijk hypnose in het midden van de jaren tachtig aan het Hypnosis Motivation Institute, een prestigieuze school voor hypnotherapie. Het was hier dat Tom besloot om zich 100% toe te leggen op hypnose, zijn vaardigheden te oefenen en af ​​te stemmen, zodat hij andere mensen kon leren door middel van zijn technieken in zijn therapiepraktijk. Zijn kennis oversteeg al snel dat wat hij daar leerde en hij besloot zijn eigen weg te volgen.


Prestaties

Tom heeft hypnose op zichzelf toegepast om een trauma dat hij op jonge leeftijd opliep en de daaropvolgende PTSS te verwijderen. Hij is tevens het levende bewijs van hoe ongelooflijk effectief hypnose kan zijn, aangezien hij de technologie in zijn eigen leven gebruikte om met zijn ziekte om te gaan. Volgens Tom: “als persoon die met een ziekte leeft, kan ik ziekte in mijn eigen leven transformeren in ervaring” en daarbij overleeft hij al 10 jaar de diagnose die hij van zijn artsen heeft gekregen (een levensverwachting van 5 jaar) met gezondheid, vitaliteit en kwaliteit.

Nadat Tom zijn academische opleiding had afgerond, ging hij verder in ‘de school van het leven ‘- om alles wat hij had geleerd in praktijk te brengen en te blijven leren en groeien. Gedurende zijn hele carrière als hypnotherapeut heeft Tom een ​​privépraktijk behouden. Zijn overtuiging is in de eerste plaats om er te zijn om het leven van andere mensen te veranderen. Dit is een van de factoren die hem en zijn passie voor hypnose drijft, om de wetenschap achter de methoden te blijven verbeteren. Tom gelooft dat “als ik iemand kan leren hoe hij zijn geest correct moet bedienen, ze een aanwinst voor de samenleving zullen zijn”. Omdat hypnose een briljante wetenschap is met positieve effecten en zichtbare resultaten.

In de jaren negentig bracht Tom Silver hypnose naar Azië (naar Taiwan) en werkte hij samen met het Taiwanese ministerie van Defensie met technieken voor strafrechtelijk onderzoek waarbij hypnose werd gebruikt. Dit bleek de meest effectieve manier te zijn om de meest nauwkeurige informatie over een onderzoek op hoog niveau te verzamelen en leverde hem de medaille op van de ‘Gouden Ereplaat’ van het Taiwanese Ministerie van Defensie.Schrijver, onderzoeker, ontwikkelaar en leraar.

Schrijver, onderzoeker, ontwikkelaar en leraar.


Tom en zijn goede vriend en mentor, Ormond McGill, die een van de meest gerenommeerde hypnotherapeuten van de 20e eeuw was en wordt beschouwd als “de decaan van de Amerikaanse hypnotiseurs”, werkten 10 jaar aan de ontwikkeling van wetenschappelijke technologie. Om een ​​nauwkeurig begrip te ontwikkelen van wat hypnose was en wat hypnose is. Samen hebben ze twee boeken geschreven, “The How-To Book of Hypnotism” en “Hypnotism – A Hypnosis Training & Techniques Manual – The Real Questions & Answers.”

Hypnose, hersengolven en EEG

Tom Silver en Ormond McGill werkten aan de verschillende niveaus van monitoring van hersengolffrequenties, analyse en begrip van hoe de geest werkelijk werkt. Door het proces van wetenschappelijke hypnose kunnen we het ware aspect meten en valideren van wat hypnose werkelijk is en hoe het het fysiologische lichaam verandert. Daarbij tilden ze hypnose naar een heel ander niveau. Dit is het niveau waar Tom nog steeds continu aan werkt en verbetert. Sinds de corona epidemie heeft Tom methoden en technieken ontwikkelt die ook via online media zoals Zoom en Skype werken.

Als oprichter en maker van het Tom Silver Institute of Hypnosis heeft Tom zijn leven gewijd aan het bevorderen van het gebied van hypnose door middel van onderwijs en de ontwikkeling en implementatie van zijn eigen wetenschappelijk verifieerbare hypnotische inductiemethoden en baanbrekende hypnotherapietechnieken.

In wat hij ‘EEG Scientific Hypnotism’ heeft genoemd, ontdekte Tom dat hij, door een elektro-encefalogram (EEG) te gebruiken tijdens een hypnosesessie, visueel de momenten kon bevestigen waarop zijn proefpersoon de ‘theta’- en’ delta’-toestanden van hersengolfactiviteit bereikte. Dit zijn de frequentietoestanden van de hersengolven waarin de patiënt het meest vatbaar blijkt te zijn voor hypnotische suggestie en de meest effectieve resultaten behaalt met toegepaste hypnotherapie.


Tom Silver en de vooruitgang van wetenschappelijke hypnose

Als oprichter en maker van het Tom Silver Institute of Hypnosis heeft Tom zijn leven gewijd aan het bevorderen van het gebied van hypnose door middel van onderwijs en de ontwikkeling en implementatie van zijn eigen wetenschappelijk verifieerbare hypnotische inductiemethoden en baanbrekende hypnotherapietechnieken.

Een Complete opleiding in de tijdsduur van een training

Een complete opleiding in de tijdsduur in 10 dagen


Een complete opleiding in 10 dagen.

De training van Tom Silver bestaat uit 2 delen van ieder 5 dagen. In het eerste deel leer je de basis van wetenschappelijke hypnose. Je leert werken met de technieken van Tom Silver en je ervaart de kracht van wetenschappelijke hypnose en wat het jou kan doen en anderen kan brengen.

In de vervolgopleiding gaan we dieper in op wetenschappelijke hypnose, je leert trauma’s in een mum van tijd op te lossen op een manier die simpel, schoon en zeer effectief is. Door Tom’s eigen Emotional Replacement Therapy (E.R.T.) -protocol krijg je de meest actuele, geavanceerde techniek die je op jezelf en anderen kunt toepassen.

De gehele training is praktisch ingesteld waarbij je de theorie direct in de praktijk kan brengen. Tom Silver zal de gehele training geven, de voertaal van deze training is daardoor in het Engels (er is geen tolk aanwezig). Hieronder vind je de informatie over de training.

Voor wie is deze training bedoelt? Als eerste voor geïnteresseerden in hypnose die hun eigen leven leuker willen maken. Daarnaast professionals die door middel van werkende hypnose technieken en methoden blijvend resultaat willen halen. Hierbij kan je denken aan tandartsen met patiënten met grote angsten, psychologen die werken met verslavingsproblematiek, onderwijskundigen en trainers die met groepen werken, coaches en therapeuten die cliënten begeleiden met fobieën, stoppen met roken, afvallen of burn-out problematiek.


Hypnotherapie training: Wetenschappelijke hypnose deel 1

Wat leer je:

Het eerste deel van de training is de fundamenten/basis van wetenschappelijke hypnose. Je leert een hypnose sessie van A tot Z op te zetten, je duikt dieper in de theorie en de wetenschap achter hypnose en je leert geavanceerde inductiemethoden. Je leert hoe je je klanten in de diepst mogelijke trance kunt krijgen en hoe je een goede samenwerking met je cliënt kunt aangaan.

Dit betekent dat je leert om iemand van een verslaving af te helpen (bijvoorbeeld stoppen met roken) of om een ​​doel zoals afvallen (gezondere levensstijl) te bereiken. Je leert hoe je hypnose op een groep kan toepassen. Je krijgt vertrouwen in jouw hypnose vaardigheden terwijl je verschillende manieren leert om de toestand van hypnose op te wekken, soms zelfs in seconden!

In het kort:

 • Geavanceerde wetenschappelijke hypnotherapie – wat het is en hoe het werkt.
 • Voer volledige hypnose sessies uit – van A tot Z.
 • Geavanceerde interactieve en fysieke hypnose-inducties – Heb veel succes met interactieve inducties.
 • Diepe trance-inducties – Breng uw cliënten met vertrouwen in de diepste staat van hypnose.
 • Het hypnose contract met uw cliënt – Houd uw cliënt gefocust en op koers.

Waar kan je deze technieken toepassen?
Deze technieken kan je toepassen voor situaties zoals stress gerelateerde klachten bij jezelf en anderen en lichte problematiek zoals hulp bij het stoppen met roken, afvallen en om van nare gewoonten bijvoorbeeld het nagelbijten af te komen.

Praktische informatie

Het eerste deel van de training duurt 5 dagen en wordt na een weekend direct gevolgd door deel 2.
Je wordt getraind door Tom Silver en Rob Kamps.
Praktische training waarbij je de theorie leert en direct in de praktijk toepast.
Vooropleiding: minimaal MBO werk en denkniveau
De trainingsdagen zijn van 9.30 tot 17.00 uur.
Onze trainingslocatie is in Zoetermeer. Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid voor de deur en het station Zoetermeer is slechts op enkele minuten loopafstand.
Je krijgt een uitgebreide trainings manual/handboek waarin de leerstof staat beschreven.
Tijdens de trainingsdagen krijg je een uitgebreid buffetlunch en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

Kosten: € 1395,- (een fractie van de kosten van de 1 op 1 training die Tom Silver normaal gesproken aanbiedt)

Early bird actie:

Schrijf je je in voor 1 juli 2021 dan krijg je een korting van € 100,- en kost deel 1 € 1295,-
Schrijf je je in na 1 juli 2021 dan betaal je de reguliere prijs van € 1395,

Data: Wetenschappelijke hypnose 1.0 met Tom Silver: 20 – 24 september.


Hypnotherapie training: Wetenschappelijke hypnose deel 2

In het tweede deel van de training gaan we een flinke stap verder. Vanuit de fundamenten uit deel 1 van de training, leer je de protocollen van Tom’s eigen Emotional Replacement Therapy (E.R.T.). Hiermee leer je trauma’s in een korte tijd oplossen op een simpele, cleane en effectieve wijze. Door het toepassen van deze protocollen kun je deze geavanceerde techniek op zowel jezelf als op anderen toepassen.

In het kort:

 • Emotie vervangingstherapie – E.R.T. “The New Hypnosis Science Technology”
 • Methoden voor snelle controle van de gewoonte – Verwijder snel de negatieve gewoonten van de klant.
 • Angsten en fobieën verwijderen met E.R.T. Bevrijd uw klanten van ongewenste angsten en fobieën.
 • Methoden en technieken om E.R.T. ook via Zoom en Skype toe te passen.
 • Stoppen met roken in één sessie met E.R.T. – Gratis roken in één sessie.
 • E.R.T. Methoden voor gewichtsverlies – Super succesvolle methoden voor gewichtsverlies.
 • EEG Brainwave Monitoring – Leer hersengolf technologie.
 • LIVE Sessions – Tom geeft LIVE hypnotherapie sessies en demonstraties. Tom zorgt ervoor dat je het vertrouwen krijgt om iemand succesvol te hypnotiseren.
 • Praktische oefening – Je krijgt de kans om onder Tom’s begeleiding hypnose te oefenen. Zelfhypnose – Je leert hoe je je eigen hersengolven kunt verlagen met Tom’s technieken.
 • Hypnose-veiligheid – Leer hypnose-veiligheidstechnieken.

Waar kan je deze technieken toepassen?
Deze technieken kan je toepassen voor situaties zoals angst gerelateerde klachten bij jezelf en anderen en zwaardere problematiek zoals hulp bij trauma’s, verslavingen, jeugdproblematiek en depressies.

Praktische informatie

Het tweede deel van de training duurt 5 dagen en sluit direct aan op deel 1 van de training.
Het is alleen mogelijk om in deel 2 in te stromen als je eerder deel 1 bij Tom Silver hebt gevolgd.
Je wordt getraind door Tom Silver en Rob Kamps.
Praktische training waarbij je de theorie leert en direct in de praktijk toepast.
Vooropleiding: minimaal MBO werk en denkniveau
De trainingsdagen zijn van 9.30 tot 17.00 uur.
Onze trainingslocatie is in Zoetermeer. Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid voor de deur en het station Zoetermeer is slechts op enkele minuten loopafstand.
Je krijgt een uitgebreide trainings manual waarin de leerstof staat beschreven met de laatste nieuwe technieken.
Tijdens de trainingsdagen krijg je een uitgebreid buffetlunch en onbeperkt koffie en thee aangeboden.
Toegang tot de online Scientific Hypnosis groep op Facebook met daarop praktische tips, filmpjes en ervaringen na voltooiing van deel 2 van de training.
Certificatie: Na voltooiing van deel 1 én deel 2 van de training ontvangt u drie certificeringen die zijn gecertificeerd door de United States Board of Clinical Hypnosis®️ (USBCH):
Geavanceerde wetenschappelijke hypnotherapie
Veiligheidscertificering voor hypnotherapie
Emotie vervangingstherapie®️
Kosten: € 2890,- (een fractie van de kosten van de 1 op 1 training die Tom Silver normaal gesproken aanbiedt)

Early bird actie:

Schrijf je je in voor 1 juli 2021 dan krijg je een korting van € 400,- en kost deel 1+2 € 2490,-
Schrijf je je in na 1 juli 2021 dan betaal je de reguliere prijs van € 2890,-

Data: Wetenschappelijke hypnose deel 1 met Tom Silver: 20 – 24 september 2021
Data: Geavanceerde wetenschappelijke hypnose deel 2 met Tom Silver: 27 – 30 september en 1 oktober 2021


Wanneer

Deze training vindt maar 1 maal plaats. De data van de training zijn:
20, 21, 22, 23, 24 September 2021
27, 28, 29, 30 september en 1 oktober 2021
Kijk voor de huidige data in de agenda.

Waar

Onze trainingen worden gegeven op onze vaste trainingslocatie in Zoetermeer.

De Training Wetenschappelijke Hypnose met Tom Silver vindt plaats in het Wapen van Zoetermeer.

Investering

De training kost € 2.890,-

Dit is inclusief lunch, koffie/thee en alle benodigde trainingsmaterialen.

De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Aanmelden

Aanmelden voor de opleiding wetenschappelijke hypnose kan via de agenda. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per email toe. Je kunt ook rechtstreeks inschrijven door een mail te sturen naar office@bpdtraining.nl.

Wil je meedoen, maar weet je nog niet 100% zeker wanneer? Neem dan contact op met BPD en reserveer een plaats totdat je definitief een beslissing over de datum hebt genomen.

Financiële garantie

In deze tijd van onzekerheid aangaande reizen en Covid-19. Zullen wij de betalingen pas met je in orde maken als alles zeker doorgaat. Ook in verband met mogelijke veranderingen in Tom’s persoonlijke situatie. Je kunt daarom rustig en veilig inschrijven. Jouw betaling vindt pas plaats als wij je kunnen garanderen dat de training zal plaatsvinden. Natuurlijk zullen zowel Tom als wij er alles aan doen om elkaar in september te kunnen ontmoeten.

Vragen

Wil je meer weten over deze training of heb je andere specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Lees de algemene voorwaarden

Tom Silver: al vier decennia lang de hypnotherapeut van de sterren