Master Coach of Strategic Intervention

Een training waarin je leert om binnen no time tot de kern te komen
en doormiddel van de meest effectieve methodes anderen leert om hun eigen obstakels te overwinnen.
“Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout te verzamelen en de taken te verdelen,
maar leer hen te verlangen naar de eindeloze zee”
– Antoine de Saint-Exupery –

Wanneer je mensen coacht wil je niet hun probleem oplossen. Wat wij onze coaches en hun cliënten gunnen is meer dan dat. Je wilt iemand perspectief geven op een fijn en vervuld leven. Je wilt de focus verplaatsen naar dat wat ze nodig hebben en je wilt ze laten ontdekken hoe ze hun bestaan kunnen verrijken. Je wilt ze de tools geven om zelf hun probleem, en dus daarmee direct ook mogelijke soortgelijke problemen in de toekomst, zelf op te lossen. Wij zien coachen als een doel- en resultaatgerichte vorm van begeleiding van het leren van individuen. Gericht op zelfstandig functioneren binnen een bepaalde persoonlijke of professionele context. En dat willen we jou graag leren.

Geef een mens vis en je voedt ze voor een dag.
Leer een mensen vissen en je voedt ze voor het leven.
Ben jij klaar om mensen te helpen voor het leven?

Wil jij jouw skills gaan gebruiken om mensen te leren zichzelf te helpen?

De Master Coach opleiding is een uniek ontwikkelingstraject waarin jij je verdiept in het coachingsvak en zeer specifieke coachingscompententies ontwikkelt. Je leert hoe je jezelf als instrument in kunt zetten om doelgericht en op menselijke wijze te coachen. Je leert coachen op gewenste, resultaten en je krijgt de nieuwste inzichten en methoden op het gebied van neuro-psychologie, emotieleer en transformationele coaching.

De opleiding MCSI verbreedt en verdiept jouw vaardigheden om veranderingsprocessen bij anderen, individuen of teams, in gang te zetten en ze tot een gewenst resultaat te brengen.Een coach is iemand die anderen leert hun vaardigheden en persoonlijke prestaties te verbeteren. Persoonlijke coaching blijkt in de praktijk een van de meest succesvolle wijzen van aanpak als het gaat om de ontwikkeling van mensen.

Een goede coach creëert ruimte om mensen hun kwaliteiten te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Een excellente coach helpt mensen om de veranderingen die cliënten doormaken snel en effectief te begeleiden. Hij/zij beantwoordt de vraag, ‘Hoe je mensen kunt helpen zelf oplossingen te vinden en eigen verantwoordelijkheid te nemen?’

Ontdek in jouw MCSI opleiding de impact van een nieuwe stijl van werken en hoe je je kwaliteiten als coach verbetert.

De Training

Lees verder om een beeld te krijgen van hoe de training eruit ziet en wat je ermee kunt behalen.

De training is een dynamisch spel van leren en doen. Je oefent met medestudenten, doet heel veel oefeningen, schrijft reflectie rapporten en studeert theoretische modellen. Alles zodat jij aan het eind van dit traject de beste coach bent die jij te bieden hebt.

In tegenstelling tot de vorige NLP Trainingen waar er weinig tot geen verplicht huiswerk was, en je zelf kon bepalen hoeveel tijd er in de voorbereiding en thuisstudie ging zitten, geldt voor de Master Coach training dat er wel degelijk opdrachten zijn die je moet voorbereiden. Dit zodat we je optimaal kunnen begeleiden en helpen te groeien in jouw vaardigheid als coach. Dit kan inhouden dat er ter voorbereiding van een trainingsblok verplichte literatuur of oefeningen wordt meegegeven.

Tijdens de opleidingsdagen oefen je veelvuldig in de rol van coach en krijg je feedback op jouw sterke kanten en ontwikkelpunten. Je leert de theorie toe te passen in de praktijk en ontwikkelt je eigen coachingsstijl. Tijdens de oefensituaties breng je als ge-coachte jouw eigen belemmeringen en valkuilen in. Hierdoor bouw je tevens doorlopend aan jouw persoonlijke ontwikkeling.Je leert de coachingsmodellen door zelf ieder model persoonlijk te doorlopen met voorbeelden uit je eigen leven. Hierdoor wordt jij eerst bewust gemaakt van de werking van de modellen om ze daarna effectief in te zetten.

Verandering is geen optie het is een gegeven. In de MCSI ontsluit je je eigen mogelijkheden als mens en als coach. Onder de tem “GO FIRST” ontdek je wat het is om je eigen meningen en aannames uit te stellen en met een zuivere blik de wereld in te kijken. Je leert hoe je vooropgezette vooronderstellingen kunt herkennen en veranderen als je dat wenselijk vindt. Je voert minimaal twee coachingstrajecten uit in de praktijk en maakt hiervan een reflectieverslag. In zeven intervisiebijeenkomsten met een aantal van je medecursisten ondersteun je elkaar bij knelpunten in jouw praktijkcoaching.

Persoonlijk én Professioneel

Of je de training nu met een persoonlijke insteek, met een zakelijke focus, of een combinatie van beide begint, NLP kan voor iedereen van toegevoegde waarde zijn.

Wie denk jij eigenlijk dat je bent, dat je denkt dat je kan coachen?

Dat vroeg meer dan 3 decennia geleden een van mijn persoonlijke mentoren aan mij. Het was zowel een confronterende als reflecterende vraag maar bovenal een tot op de dag van vandaag stellen wij nu deze vraag ook aan onze coaches in opleiding. Wat drijft je, wat motiveert je en wat trekt je om coach te worden.

Wil je graag vaardigheden ontwikkelen om andere mensen te kunnen coachen naar een prettigere manier van leven? Dan is dit de training voor jou. In onze praktijkgerichte opleiding Master Coach of Strategic Intervention leren we je doelgericht en op menselijke wijze (bij individuen of in teams) veranderingsprocessen in gang te zetten.

Deze training is voor iedereen die al in een coachende capaciteit met mensen werkt, en graag zijn/haar kennis wil uitbreiden, en de meest effectieve methodes en wil leren beheersen en inzetten. Voor coaches die in een minimaal aantal vragen tot de kern wil komen. Voor coaches die mensen in een paar sessies helpen om zelf van hun eigen problemen af te komen.

De training is voor iedereen die graag als coach aan de slag wil gaan. Of je nu 1 op 1 sessies wilt gaan doen… Zware persoonlijke problematiek waar bij je mensen van eetproblemen, verslavingen of trauma’s af wilt helpen, of juist zakelijk gaat helpen om hun doelen te bereiken… Of je voorkeur nu uitgaat naar relatiecoaching, waar je mensen opnieuw kan helpen naar elkaar toe te groeien, en samen te groeien… Of wil je groepen gaan coachen? Van jongeren tot bedrijfstechnische ondersteuning om teams naar een optimaal niveau te tillen? Welk van deze paden ook jouw motivatie is, neem de eerste stap en vervolg jouw weg in de Master Coach training.

Als laatste is de training ook voor iedereen die niet per se een ‘coach’ wil worden, maar wel in een coachende/ ondersteunende rol werkt met andere mensen. Bijvoorbeeld als leider of manager van een team. We hebben in het verleden deelnemers gehad die graag nog verder wilden groeien in hun eigen persoonlijke ontwikkeling maar niet de ambitie hadden voor de titel ‘coach’. Die zich afvroegen of deze training wel geschikt was voor hen. Na een gesprek over hun doelen, en de afweging voor de training hebben deze deelnemers hebben ook met veel enthousiasme de MCSI training doorlopen en het een waardevolle verrijking gevonden als laatste stap in hun opleidingstraject binnen persoonlijke ontwikkeling.

Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de training.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Kijk bij onze uitgebreidere lijst met veelgestelde vragen
of neem contact met ons op en stel al je vragen.

De MCSI training duurt 14 dagen, verdeeld over 7 blokken van 2 dagen.

De reden waarom de trainingen van BPD verdeeld zijn over blokken van 2 dagen, en niet achtereenvolgend plaatsvinden is je tijdens de training de ruimte te geven om de stof goed in je op te nemen, en gedurende de periode van 2 weken ermee aan de slag te gaan en te oefenen, om zo echt direct ‘real life’ ervaring te verkrijgen. Tijdens deze twee weken wordt je begeleid o.a. op Facebook en kun je alle vragen stellen als je ergens tegenaan loopt, en ervaringen delen met andere deelnemers. In onze ervaring zorgt dit ervoor dat de deelnemers aan het eind van de training niet alleen de kennis van Profiling bezitten, maar ook in staat zijn dit vakkundig uit te voeren.

De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur. De deuren zijn open voor binnenkomst vanaf 9.00.

We houden de trainingsgroepen klein zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt gedurende het proces. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er ook meerdere coaches mee, zodat iedereen genoeg begeleiding heeft. Ook zorgt een kleine groep voor een meer verbonden sfeer. Het maximum aantal deelnemers is 12.

De training vindt plaats in Het Wapen van Zoetermeer. Het adres is: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer. Er is ruimte, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Bij Het Wapen van Zoetermeer is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

De training wordt volledig verzorgd. De training is inclusief uitgebreide trainingsmanual, en toegang tot de afgeschermde facebookgroep met daarop praktische NLP-tips, filmpjes en ervaringen en begeleiding gedurende het hele traject. Je ontvangt een international erkend certificaat. Tijdens de trainingsdagen krijg je een lunch van luxe broodjes en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

De lunch wordt door ons verzorgd. Ook staat er gedurende de hele dag koffie, thee en water klaar.

Indien je een allergie, voedselintolerantie of een speciaal dieet hebt kun je dit van te voren doorgeven en houden we daar rekening mee. Voor aanvang van de training zullen we dit ook nog aan je vragen.

Deze training vraagt MBO werk en denkniveau. Om deel te nemen aan de MCSI dienen eerst de NLP Practitioner en Master Practitioner met goed gevolg afgerond te worden. 

Thuisstudie: af en toe verplicht leesmateriaal ter voorbereiding van de training en de inzet om het materiaal excellent te beheersen door verschillende modellen te oefenen buiten de training om.

Bij het succesvol afronden van al onze opleidingen krijg je een erkend certificaat!

Het kan gebeuren dat je een dag van de training moet missen. We zien vaker dan eens dat deelnemers dagen moeten missen, er kan natuurlijk altijd iets tussendoor komen, een afspraak die niet te verplaatsen is, een vakantie die al vaststaat, of simpelweg omdat je ziek wordt. Dit is geen enkel probleem. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om op de dag zelf digitaal aan te haken, en zo toch de lesstof mee te krijgen. Indien dit niet gaat, vinden we een moment om je via een privé sessie helemaal up to speed te brengen met de gemiste informatie, zodat je het volgende blok gewoon weer in kunt stromen en mee kunt komen.

a zeker, omdat de training altijd veranderd, door nieuwe inzichten en voortschrijdend wetenschappelijke onderzoeken, en omdat mensen soms de training zo leuk vinden dat ze nog eens willen komen, of omdat ze na grote veranderingen in hun leven behoefte voelen om hun NLP skills op te frissen doet BPD de belofte dat je de training altijd nog een keer kan komen doen, helemaal gratis. Dit betekent dat je alleen de kostprijs voor de locatie betaald.

Omdat we voor iedereen de training zo haalbaar mogelijk willen maken, is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We willen hierbij graag met jou meedenken, we stemmen dan samen af wat het beste bij je past. Voor meer informatie, vraag naar de voorwaarden: info@bpdtraining.nl

Aangezien de trainingen vallen onder het CRKBO zijn ze vrijgesteld van BTW

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of mail naar info@bpdtraining.nl.