Dynamic Value Systems

Een training waarin je leert ontdekken welke waarden jouw gedrag sturen en je leven vormgeven
en hoe je jouw waardesysteem optimaal kan inzetten om jouw leven naar een hoger niveau te tillen.
In deze huidige tijd kampen mensen met spanningen, relatieproblematiek, burnouts, trauma’s, eenzaamheid, Corona gerelateerde problematiek etc. De GGZ kan de vraag niet aan, heeft lange wachttijden en behandelt voornamelijk symptomen. Hoe heeft dit zover kunnen komen? Mensen zijn losgeraakt van wat belangrijk voor ze is. Ze hebben het niet meegekregen of zijn het onderweg in hun leven kwijtgeraakt.

Heb jij een idee van hoe jij de wereld ziet? Is het voor jou een gevaarlijke plek of juist een ‘wereld’ van mogelijkheden? Een wereld die je niet zelf in de hand hebt vol dingen buiten jouw controle of een wereld waar je vorm aan denkt te kunnen geven op jouw manier? Vind jij het prettig als verandering rustig en langzaam verloopt of word je daar juist heel kriegel van en voel je behoefte aan snelle en dynamische veranderingen?

Al deze dingen vinden hun basis in jouw persoonlijke waardensystemen. Dat zijn denkprogramma’s in je brein waarmee jij bepaalt wat belangrijk voor je is en wat juist niet. De unieke programma’s in jouw brein, die al je gedrag sturen en je kernmotivatie vormen. Deze programma’s sturen je beslissingen, angsten, je gedrag en je emoties. Ze beïnvloeden en sturen je communicatie en laten je groeien of brengen je in de problemen. En dat doen ze volautomatisch zonder dat jij je daar bewust van bent.
Tot nu toe…

Beklim de ladder van je eigen waarden hiërarchie.

Ben jij klaar om emoties te gaan leren zien en begrijpen zoals je nog nooit eerder hebt gedaan?

Wij nemen je in deze training mee op een avontuur waardoor jouw kijk op de wereld ingrijpend en blijvend gaat veranderen. 6 dagen van ontdekken hoe jij in elkaar zit en waarom je de dingen doet die je doet. We nemen je mee op een reis door 125.000 jaar evolutie en laten je zien dat jij dezelfde ontwikkelingen doorloopt in je eigen leven. Je krijgt inzicht in de drijfveren achter jouw dagelijks handelen en dat van anderen. Je ontdekt je blinde vlekken en nog te ontwikkelen groeipunten.

De Amerikaanse professor Clare W. Graves deed onderzoek naar het gedrag van mensen en kwam erachter dat er voor ieder type gedrag een verklaring is. Dankzij ruim 20 jaar onderzoek heeft Graves een waardesysteem model ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag een briljant standaardwerk is voor het begrijpen, ontwikkelen en werken met waarden. Aan de hand van dit model gaan we met jou aan de slag om inzicht te krijgen in onze complexe manier van denken en doen.

In de DVS training kijken we zowel naar de bewustzijnsontwikkeling van een individu als de ontwikkeling van het collectief waar we deel van uitmaken. We kijken naar wat iemand stuurt, hoe ze de wereld zien, en welke keuzes ze maken. Naar wat belangrijk is in jouw leven, en waarom dit zo is. Naar hoe mensen proberen in te passen in het grotere collectief waar ze zich in bevinden en hoe ze hier soms nog in moeten groeien, en hoe ze hier soms ook uit groeien. We kijken naar de uitdagingen die het brengt als je nog vaardigheden mist om met de situatie om te gaan waar je in zit. We leren je hoe je mensen kunt helpen om die vaardigheden te verkrijgen en hoe je dit zelf kunt doen.

De Training

Lees verder om een beeld te krijgen van hoe de training eruit ziet en wat je ermee kunt behalen.

De training is praktisch ingericht. Dat wil zeggen dat we je praktische technieken leren, waardoor je het waardemodel overal kunt toepassen.

Zodra je de training binnenkomt begint je reis door de dynamische waarde niveau’s. Je krijgt de complete uitleg over wat de niveaus zijn, wat ze betekenen en wat hun invloed is op jouw persoonlijke leven. Als je eenmaal hebt begrepen hoe deze niveau’s eruitzien en hoe ze zich tot elkaar verhouden, kun je deze kennis direct toepassen met voorbeelden uit je eigen leven.

We gaan kijken hoe de verschillende niveau’s invloed hebben op je persoonlijk welbevinden, op je relaties, en je professionele leven. Tegelijkertijd gaan we met elkaar analyses maken over wat er op dit moment werkelijk in de wereld gebeurt. Daarmee krijg je diepgaand begrip over de krachtenvelden die op dit moment de wereld waarin je leeft vormgeven. Omdat we kijken naar twee verschillende grootheden die in de DVS prominent naar voren komen, namelijk jouw levensomstandigheden en de capaciteit die je hebt om met die levensomstandigheden om te gaan, krijg je direct inzicht in hoe jij je als individu verhoudt tot het wereldgebeuren om je heen.

Je gaat met je mede deelnemers in discussie over de verschillende niveau’s en een verschijningsvormen zodat je al onderzoekend, een heel sterk begrip krijgt van wat de verschillende niveau’s betekenen en hoe ze tevoorschijn komen in de wereld. Daarnaast krijg je een aantal opdrachten die je thuis kunt uitvoeren, zodat je in je dagelijks leven zichtbaar krijgt hoe niveau’s constant en overal aanwezig zijn en invloed uitoefenen. Je krijgt een complete assessment die uitsluitend op jou van toepassing is, zodat je kunt zien hoe de verschillende niveau’s in jou aanwezig zijn en invloed op je hebben.

Persoonlijk én Professioneel

Of je de training nu met een persoonlijke insteek, met een zakelijke focus, of een combinatie van beide begint, Profiling kan voor iedereen van toegevoegde waarde zijn.

Wanneer een training in persoonlijke ontwikkeling echt zijn werk doet, dan pluk je daar de vruchten van op verschillende plekken in je leven: in je persoonlijk leven, je relaties en ook in je werk, zodat je in meerdere gebieden van je leven evenwichtig kan groeien. Het is dan ook altijd een win-winsituatie als een training of een opleiding je helpt in die verschillende gebieden gelijkwaardig te ontwikkelen.

De DVS Training is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn eigen gedrag en waardeniveau’s. Voor iedereen die met groepen werkt en mensen makkelijker wil laten samen werken, door het begrijpen van de waardesystemen van de teamleden. Voor iedereen die andere mensen wil ondersteunen in het groeien en het doorbreken van hun problemen.

De kennis in deze training is uitermate geschikt voor het begeleiden van veranderingstrajecten, het oplossen van communicatieproblematiek, maar ook voor het herkennen en wegnemen van blokkades in je eigen ontwikkeling en van anderen om je heen.
Gun jezelf de communicatievoorsprong en ontdek de 7 levels van Dynamic Value Systems.

Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de training.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Kijk bij onze uitgebreidere lijst met veelgestelde vragen
of neem contact met ons op en stel al je vragen.

De DVS training duurt 6 dagen, verdeeld over 2 blokken van 3 dagen.

De reden waarom de trainingen van BPD verdeeld zijn over blokken van 2 dagen, en niet achtereenvolgend plaatsvinden is je tijdens de training de ruimte te geven om de stof goed in je op te nemen, en gedurende de periode van 2 weken ermee aan de slag te gaan en te oefenen, om zo echt direct ‘real life’ ervaring te verkrijgen. Tijdens deze twee weken wordt je begeleid o.a. op Facebook en kun je alle vragen stellen als je ergens tegenaan loopt, en ervaringen delen met andere deelnemers. In onze ervaring zorgt dit ervoor dat de deelnemers aan het eind van de training niet alleen de kennis van Profiling bezitten, maar ook in staat zijn dit vakkundig uit te voeren.

De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur. De deuren zijn open voor binnenkomst vanaf 9.00.

We houden de trainingsgroepen klein zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt gedurende het proces. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er ook meerdere coaches mee, zodat iedereen genoeg begeleiding heeft. Ook zorgt een kleine groep voor een meer verbonden sfeer. Het maximum aantal deelnemers is 18.

De training vindt plaats in Het Wapen van Zoetermeer. Het adres is: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer. Er is ruimte, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Bij Het Wapen van Zoetermeer is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

De training wordt volledig verzorgd. De training is inclusief uitgebreide trainingsmanual, en toegang tot de afgeschermde facebookgroep met daarop praktische NLP-tips, filmpjes en ervaringen en begeleiding gedurende het hele traject. Je ontvangt een international erkend certificaat. Tijdens de trainingsdagen krijg je een lunch van luxe broodjes en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

De lunch wordt door ons verzorgd. Ook staat er gedurende de hele dag koffie, thee en water klaar.

Indien je een allergie, voedselintolerantie of een speciaal dieet hebt kun je dit van te voren doorgeven en houden we daar rekening mee. Voor aanvang van de training zullen we dit ook nog aan je vragen.

Deze training vraagt MBO werk en denkniveau. Voor de DVS is geen vooropleiding vereist.

Thuisstudie: af en toe verplicht leesmateriaal ter voorbereiding van de training en de inzet om het materiaal excellent te beheersen door verschillende modellen te oefenen buiten de training om.

Bij het succesvol afronden van al onze opleidingen krijg je een erkend certificaat!

Het kan gebeuren dat je een dag van de training moet missen. We zien vaker dan eens dat deelnemers dagen moeten missen, er kan natuurlijk altijd iets tussendoor komen, een afspraak die niet te verplaatsen is, een vakantie die al vaststaat, of simpelweg omdat je ziek wordt. Dit is geen enkel probleem. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om op de dag zelf digitaal aan te haken, en zo toch de lesstof mee te krijgen. Indien dit niet gaat, vinden we een moment om je via een privé sessie helemaal up to speed te brengen met de gemiste informatie, zodat je het volgende blok gewoon weer in kunt stromen en mee kunt komen.

a zeker, omdat de training altijd veranderd, door nieuwe inzichten en voortschrijdend wetenschappelijke onderzoeken, en omdat mensen soms de training zo leuk vinden dat ze nog eens willen komen, of omdat ze na grote veranderingen in hun leven behoefte voelen om hun NLP skills op te frissen doet BPD de belofte dat je de training altijd nog een keer kan komen doen, helemaal gratis. Dit betekent dat je alleen de kostprijs voor de locatie betaald.

Omdat we voor iedereen de training zo haalbaar mogelijk willen maken, is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We willen hierbij graag met jou meedenken, we stemmen dan samen af wat het beste bij je past. Voor meer informatie, vraag naar de voorwaarden: info@bpdtraining.nl

Aangezien de trainingen vallen onder het CRKBO zijn ze vrijgesteld van BTW

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of mail naar info@bpdtraining.nl.