BTAP 2BASIC TRAINING ANALYTIC PROFILING II

Jij en ik hebben geheimen.
Je wilt ze verborgen houden en beschermen.
Daarom lieg je, over grote en kleine dingen.
Om jezelf of anderen te beschermen, of je voordeel te halen.
Je liegt over emoties en je liegt over de feiten.
De ergste leugen is een leugen geloven,
En deze verdedigen als de waarheid.

BASIC TRAINING ANALYTIC PROFILING II

“Het is moeilijk te geloven dat een man de waarheid spreekt als je weet dat je zou liegen als je in zijn schoenen stond.” – Henry Louis Mencken –

Hoe zou jij het vinden als je met relatief grote zekerheid zou kunnen weten of iemand tegen je liegt of niet? Als je daarnaast ook nog eens iemand zijn ‘karakter’ zou kunnen doorgronden gebaseerd op de verborgen boodschappen die je gesprekspartner laat zien. En dat dit ook nog volledig wetenschappelijk is onderbouwd. Hoe denk jij dat dat jouw leven makkelijker zou maken?.Leer leugens ontdekken door de waarheid te herkennen

Leer leugens ontdekken door de waarheid te herkennen


Sinds jaar en dag doen mensen hun uiterste best om andere mensen te doorgronden, te lezen en te begrijpen. Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je een stapje voor bent op de ander en er zijn al heel wat methoden uitgeprobeerd om dat te bereiken. Het is met grote mate van zekerheid te achterhalen of mensen de waarheid spreken of niet. Met gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde en onderbouwde methoden leer je technieken die je de gelegenheid geven iemands diepere denkprocessen te ontsluiten.

Waarom liegt iemand en hoe wordt dit zichtbaar in zijn of haar gedrag?
In de BTAP2 training ga jij je verdiepen in twee belangrijke ‘people skills’ . Je leert om te zien of mensen tegen je liegen en je ontdekt hoe iemands persoonlijkheid in elkaar steekt. Alle informatie die je krijgt is gebaseerd op solide wetenschappelijk onderzoek. Deze training is speciaal ontworpen om jouw vaardigheid te vergroten om mensen te kunnen ‘lezen’ en deze informatie op een correcte manier te interpreteren.

Wat is het?

D Deze training is ontworpen om je te helpen om anderen te lezen als een open boek. Hierdoor zie hoe betrouwbaar de ander met jou communiceert.
In de eerste vier dagen leer je de belangrijkste aspecten van waarheid en leugen kennen en kom je erachter waarom iemand liegt en hoe wordt dit er uit ziet in zijn of haar gedrag? Je krijgt de kennis en vaardigheden om incongruenties te identificeren en te herkennen. Dit zijn momentopnamen waarbij de spanning tussen wat iemand denkt en wat iemand voelt zo groot is, dat ze zichtbare, aanwijsbare ‘lekken’ vertonen in vier communicatie kanalen. In deze training worden de psychologische modellen behandeld achter het fenomeen waarheid en liegen.
Je leert snel informatie naar boven te krijgen bij anderen, specifiek in geladen situaties. Dit vergroot je mogelijkheden om de betrouwbaarheid van informatie snel en accuraat te kunnen evalueren. Je gaat kijken naar conversaties, verklaringen, interviews en debatten en je bent in staat om door middel van observatie:

Jouw begrip over hoe om te gaan met de verkregen informatie ingrijpend te vergroten.
Jouw actieve luistervaardigheden te ‘tunen’ gebaseerd op de onbewuste informatie die je gesprekspartner je geeft.

Dit geeft je een voorsprong bij iedere communicatie.

Omdat emoties in Micro Expressies met een 20ste van een seconde over het gezicht heen flitsen zijn deze volledig onbewust voor de persoon die ze vertoont. Pas enkele seconden later wordt de persoon in kwestie zich pas bewust van deze emotie. Dit betekent dat wanneer je de emoties kunt zien en interpreteren (lezen), jij eerder weet dan je gesprekspartner op wat voor manier hij denkt en voelt. Dit geeft je de mogelijkheid om met slechts enkele vragen de inhoud boven tafel te krijgen.
Het tweede deel van de training spitsen we toe op de psychologie van de persoonlijkheid. Je leert hoe mensen in elkaar zitten en hoe je zelf in elkaar zit. Je leert de psychologische aspecten van een zelfconcept en hoe dit verdeeld is in een bewust en onbewust deel. Je ontdekt de wisselwerking tussen jezelf en de buitenwereld en hoe jouw persoonlijkheid is gevormd door de ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven. Als gevolg van alles wat je mee hebt gemaakt, hoe je het hebt verwerkt en hoe je je daarover voelt, komt je gedrag tevoorschijn een zichtbare informatie aan de oppervlakte van je persoonlijkheid.


Wat houdt het in?

De eerste vier dagen houd je je bezig met leugendetectie. Je leert wat denkfouten zijn over leugendetectie en hoe diep die denkfouten in onze maatschappij geworteld zitten. Je leert de psychologische modellen achter de waarheid en de leugen. We gaan naar heel veel verschillende videos kijken waar in jij gaat achterhalen of deze waarheidsgetrouw zijn of juist leugenachtig. Je gaat het verschil zien tussen een oprechte glimlach, een nagemaakte glimlach en een glimlach die ontstaat wanneer iemand denkt dat hij is weg gekomen met een leugen. Je leert verschillende aspecten van het geheugen en de manier waarop het geheugen je parten kan spelen als je aan het liegen bent. Je gaat daadwerkelijk zelf een leugenachtig verhaal fabriceren en dit delen met je mede collega’s. Zodat jullie in de praktijk kunnen voelen en ervaren hoe het is om een leugenaar te zijn onder de ogen van verschillende profilers.

In het tweede deel van de training ga je dieper in jezelf om te ontdekken hoe jouw karakter gevormd is, wat een persoonlijkheid is en of die twee etiketten eigenlijk wel bestaan. Wie ben jij eigenlijk is de kern vraag van dit gedeelte van deze training.Inhoud en doelstelling

Inhoud en doelstelling


In Analytic Profiling preken we over micro-expressies (ME) omdat het gaat om minimale flitssnelle gezichtsbewegingen die een emotie weergeven. Iedere seconde heeft 20 zichtbare micro-expressies. Dat zijn 20 emoties per seconde, 1200 emoties per minuut. Om deze non-verbale micro-expressies draait het nu juist. Een heel groot deel van die vele snelle emoties zenden we onbewust uit en deze worden ook weer onbewust opgevangen door de mensen in onze omgeving.

Hoe ziet de training er uit?

Wanneer je deze training gevolgd heb je gekozen voor een hele praktische en actieve training. Direct al op de eerste dag word je bewust gemaakt van je eigen gevoelens als het gaat over leugens en de waarheid vertellen. Jullie als deelnemers gaan met elkaar het spel aan om leugens te vertellen of juist niet. En vervolgens bij elkaar te observeren in welke mate je kunt achterhalen of de ander de waarheid spreekt of liegt. Vervolgens krijg je technieken, informatie, methodes en voorbeelden waarbij jouw kennis over de materie zich verdiept. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de vier eerste dagen en duidelijk beeld hebt over leugens en waarheid en hoe je deze kunt herkennen in een ander.

Het tweede deel van de training dus zorgen voor dat je zo scherp bent geworden in je analyse van andere mensen, dat je kunt zien wanneer zij zich prettig voelen, voor welke functie zij het meest geschikt zouden zijn, hoe zij zich gedragen in een sociale omgeving, en wat hun rol is in de relatie die zij hebben met een partner. Je leert dit door middel van het inzetten van je nieuw verworven observatievaardigheden waarmee je kunt zien hoe iemand in bepaalde situaties reageren, en met name hoe iemand in een situatie zal reageren waarin een crisis plaatsvindt. Een crisis situatie laat namelijk niet zien wat voor gedrag onder druk. Een crisis situatie brengt naar boven wat er al een iemand aanwezig is. Met het kijken naar veel videomateriaal en het maken van eigen videomateriaal, leer je hoe je iemand’s persoonlijkheid eigenschappen naar boven kunt krijgen op een manier die eerder voor je verborgen was.


Structuur van de training?

Aan het eind van deze training ben je in staat om gedurende een interactie met ander mensen
specifieke onbewuste informatie naar boven te halen. Speciaal in situaties waar de persoonlijke belangen groot zijn. Je vaardigheid om het waarheidsgehalte van informatie te evalueren is met sprongen toegenomen. Dit zal je observatie binnen verschillende contexten sterk verbeteren. Denk hierbij aan: conversaties, interviews en onderzoek, door middel van:

1. Jouw begrip van de vier communicatie kanalen. Hiermee identificeer je snel de structuur van een gesprek en kun je het waarheidsgehalte van de informatie specifiek evalueren.
2. het verbeteren van je vaardigheid om actief en waardevrij te luisteren en te observeren.

Je bent in staat om:

  • een emotionele baseline te ontdekken en deze te zien tijdens een gesprek.
  • een structurele benadering te hanteren ten aanzien van het ontdekken van ‘non verbale lekken’.
  • incongruenties te identificeren en te evalueren.
  • markers te identificeren die indicaties geven voor waarheid of leugendetectie.
  • intense luister en observatie vaardigheden in te zetten.
  • deze vaardigheden in zetten om de waarheid of de leugen te ontdekken.

Deze training is gebaseerd op technieken en methoden die sinds jaren worden gebruikt door de
Amerikaanse FBI en CIA. De oudere gangbare methoden scoren onder de 50% of vaak zelfs lager
bij het bepalen of een persoon liegt of de waarheid spreekt. Dat is gelijk aan het opgooien van een
muntje. Onze methode zorgt er door haar specifieke eigenschappen voor dat je observaties kunt doen met 80% accuratesse.

Jouw professionele voorsprong om inzicht te hebben en trefzeker te kunnen handelen

Jouw professionele voorsprong om inzicht te hebben en trefzeker te kunnen handelen


Omdat micro-expressies zo snel gaan en veelal onbewust over en weer schieten, weten we niet dat ze plaatsvinden. Dat geeft een vreemde situatie. We zenden en ontvangen maar zijn ons daar niet van bewust. We hebben dan ook termen bedacht om dit te “vangen” in algemeen geaccepteerde betekenissen. We spreken over “de chemie” tussen 2 mensen, een “klik” die we hebben, een “onderbuik gevoel” over bepaalde personen etc. In plaats van een raadspelletje te doen ben je nu in de gelegenheid om op onderbouwde wijze jou onbewuste waarneming binnen je bewuste beheer te brengen.

Waardevolle investering voor organisaties

Werk jij als professional met mensen en is het voor jou belangrijk dat je mensen goed kunt ‘inschatten’ dan zal deze unieke training van grote waarde kunnen blijken. Ben jij politiefunctionaris, onderwijzer, HR manager, ben je werkzaam als projectleider, sportinstructeur of personal coach? In al deze professionele omgevingen heb jij een voorsprong als je kunt zien of je gesprekspartner betrouwbare, waarheidsgetrouwe informatie geeft. Wanneer je deze training hebt gevolgd kun je in staat zijn om met 90% accuratesse de mensen te lezen met wie je op dat moment communiceert.


Wat is de professionele meerwaarde van de training?

De technieken en methode van Analytic Profiling wordt al jaren gebruikt door de Amerikaanse overheid als middel om verborgen informatie bij mensen naar boven te halen. Het wordt gebruikt om zichtbaar te maken of mensen liegen of de waarheid spreken en het wordt gebruikt om onbewuste processen bewust te maken. Dit is een opleiding voor serieuze professionals.Dit is een vaardigheid die onmisbaar is als je in sales werkzaam bent, bij de politie, of als coach. Maar jij kunt natuurlijk het beste bepalen hoe waardevol het voor jou zal zijn, om de emoties die iemands gedrag sturen te kunnen lezen. Deze training is voor slechts 16 mensen per jaar toegankelijk. Ben jij bij deze groep van specialisten?


Wanneer

Elk najaar begint een nieuwe BTAP2.

5 blokken van 2 dagen

Kijk voor de huidige data in de agenda.

Waar

Onze trainingen worden gegeven op onze vaste trainingslocatie in Zoetermeer.

De BTAP 1 Training vindt plaats in het Wapen van Zoetermeer.

Investering

De training kost € 3.899,-

Dit is inclusief lunch, koffie/thee en alle benodigde trainingsmaterialen.

De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Praktische informatie

Deze training vraagt HBO werk en denkniveau.
Voor de BTAP2 is de BTAP1 als vooropleiding vereist.
De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur.
Thuisstudie: op een speelse manier het materiaal in praktijk brengen.
Maximum aantal deelnemers: 12.
Onze trainingslocatie is in Zoetermeer. Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid voor de deur en het station Zoetermeer is slechts op enkele minuten loopafstand.
Uitgebreide handleiding
Toegang tot de online BTAP2 groep op Facebook met daarop praktische profiling-tips, filmpjes en ervaringen.

Tijdens de trainingsdagen krijg je een zeer uitgebreide buffetlunch en onbeperkt koffie en thee aangeboden.
Kijk voor beschikbare data in onze agenda. agenda.
Kijk hier om te zien wat voorgaande deelnemers te zeggen hebben.

Aanmelden

Aanmelden voor de BTAP 2 training kan via de agenda. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per email toe. Je kunt ook rechtstreeks inschrijven door een mail te sturen naar info@bpdtraining.nl.
Wil je meedoen, maar weet je nog niet 100% zeker wanneer? Neem dan contact op met BPD en reserveer een plaats totdat je definitief een beslissing over de datum hebt genomen.

Vragen

Wil je meer weten over deze training of heb je andere specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Informatie voor je werkgever

Lees de algemene voorwaarden