BASIC TRAINING ANALYTIC PROFILING II

Jij en ik hebben geheimen.

Je wilt ze verborgen houden en beschermen.

Daarom lieg je, over grote en kleine dingen.

Om jezelf of anderen te beschermen,
of je voordeel te halen.

Je liegt over emoties en je liegt over de feiten.

De ergste leugen is een leugen geloven
en deze verdedigen als de waarheid.
Hoe gedraag jij je dan in een crisis situatie?
Loop je weg? Val je aan? Val je stil?
Ken jij jezelf eigenlijk wel of valt er nog wat te leren?

[flat_button text=”Schrijf je nu in” title=”Schrijf je nu in” url=”https://bpdtraining.us3.list-manage.com/subscribe?u=76df6efe432ee40c49f569dce&id=17a78614aa” padding=”10px 20px” bg_color=”#235c93″ border_color=”#235c93″ border_width=”1px” text_color=”#FFFFFF” text_size=”13px” align=”left” target=”_self”]

[clear]

BASIC TRAINING ANALYTIC PROFILING II

Een training waarin je feilloos de signalen voor een leugen leert herkennen, en gedrag van de ander kunt gaan voorspellen zodat je jouw interacties met anderen naar een hoger niveau kunt tillen.

“Het is moeilijk te geloven dat een man de waarheid spreekt als je weet dat je zou liegen als je in zijn schoenen stond.” – Henry Louis Mencken –

Sinds jaar en dag doen mensen hun uiterste best om andere mensen te doorgronden, te lezen en te begrijpen. Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je een stapje voor bent op de ander en er zijn al heel wat methoden uitgeprobeerd om dat te bereiken. Het is met grote mate van zekerheid te achterhalen of mensen de waarheid spreken of niet. Met gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde en onderbouwde methoden leer je technieken die je de gelegenheid geven iemands diepere denkprocessen te ontsluiten.

Hoe zou jij het vinden als je met relatief grote zekerheid zou kunnen weten of iemand tegen je liegt of niet? Als je daarnaast ook nog eens iemand zijn ‘karakter’ zou kunnen doorgronden gebaseerd op de verborgen boodschappen die je gesprekspartner laat zien. En dat dit ook nog volledig wetenschappelijk is onderbouwd. Hoe denk jij dat dat jouw leven makkelijker zou maken?


[clear]


[one_third]
Leer leugens ontdekken door de waarheid te herkennen
[/one_third]
[two_third_last]

Leer leugens ontdekken door de waarheid te herkennenWat is het?

Waarom liegt iemand en hoe wordt dit zichtbaar in zijn of haar gedrag?
In de BTAP2 training ga jij je verdiepen in twee belangrijke ‘people skills’ . Je leert om te zien of mensen tegen je liegen en je ontdekt hoe iemands persoonlijkheid in elkaar steekt. Alle informatie die je krijgt is gebaseerd op solide wetenschappelijk onderzoek. Deze training is speciaal ontworpen om jouw vaardigheid te vergroten om mensen te kunnen ‘lezen’ en deze informatie op een correcte manier te interpreteren.

Je leert snel informatie naar boven te krijgen bij anderen, specifiek in geladen situaties. Dit vergroot je mogelijkheden om de betrouwbaarheid van informatie snel en accuraat te kunnen evalueren. Je krijgt de kennis en vaardigheden om incongruenties te identificeren en te herkennen. Dit zijn momentopnamen waarbij de spanning tussen wat iemand denkt en wat iemand voelt zo groot is, dat ze zichtbare, aanwijsbare ‘lekken’ vertonen in vier communicatie kanalen.

Je leert hoe mensen in elkaar zitten en hoe je zelf in elkaar zit. Je leert de psychologische aspecten van een zelfconcept en hoe dit verdeeld is in een bewust en onbewust deel. Je ontdekt de wisselwerking tussen jezelf en de buitenwereld en hoe jouw persoonlijkheid is gevormd door de ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven. Als gevolg van alles wat je mee hebt gemaakt, hoe je het hebt verwerkt en hoe je je daarover voelt, komt je gedrag tevoorschijn een zichtbare informatie aan de oppervlakte van je persoonlijkheid.

Wat houdt het in?

Het eerste deel van de training houd je je bezig met leugendetectie. In de eerste vier dagen leer je de belangrijkste aspecten van waarheid en leugen kennen en kom je erachter waarom iemand liegt en hoe wordt dit er uit ziet in zijn of haar gedrag. De psychologische modellen achter het fenomeen waarheid en liegen worden behandeld. Je leert wat denkfouten zijn over leugendetectie en hoe diep die denkfouten in onze maatschappij geworteld zitten. We gaan naar heel veel verschillende videos kijken waar in jij gaat achterhalen of deze waarheidsgetrouw zijn of juist leugenachtig. Je gaat het verschil zien tussen een oprechte glimlach, een nagemaakte glimlach en een glimlach die ontstaat wanneer iemand denkt dat hij is weg gekomen met een leugen. Je leert verschillende aspecten van het geheugen en de manier waarop het geheugen je parten kan spelen als je aan het liegen bent. Je gaat daadwerkelijk zelf een leugenachtig verhaal fabriceren en dit delen met je mede collega’s. Zodat jullie in de praktijk kunnen voelen en ervaren hoe het is om een leugenaar te zijn onder de ogen van verschillende profilers.

Het tweede deel van de training spitsen we toe op de psychologie van de persoonlijkheid. In dit deel van de training ga je dieper in jezelf om te ontdekken hoe jouw karakter gevormd is, wat een persoonlijkheid is en of die twee etiketten eigenlijk wel bestaan. Wie ben jij eigenlijk is de kern vraag van dit gedeelte van deze training.

Je leert onder andere:
[custom_list style=”list-2″]

  • een emotionele baseline te ontdekken en deze te zien tijdens een gesprek.
  • een structurele benadering te hanteren ten aanzien van het ontdekken van ‘non verbale lekken’.
  • incongruenties te identificeren en te evalueren.
  • markers te identificeren die indicaties geven voor waarheid of leugendetectie.
  • Jouw begrip over hoe om te gaan met de verkregen informatie ingrijpend te vergroten.
  • intense luister en observatie vaardigheden in te zetten.
  • deze vaardigheden in zetten om de waarheid of de leugen te ontdekken.

[/custom_list]


[/two_third_last]
[clear]

[one_third]
Inhoud en doelstelling
[/one_third]
[two_third_last]

Inhoud en doelstellingHoe ziet de training er uit?

Wanneer je deze training gevolgd heb je gekozen voor een hele praktische en actieve training. Direct al op de eerste dag word je bewust gemaakt van je eigen gevoelens als het gaat over leugens en de waarheid vertellen. Jullie als deelnemers gaan met elkaar het spel aan om leugens te vertellen of juist niet. En vervolgens bij elkaar te observeren in welke mate je kunt achterhalen of de ander de waarheid spreekt of liegt. Vervolgens krijg je technieken, informatie, methodes en voorbeelden waarbij jouw kennis over de materie zich verdiept. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de vier eerste dagen en duidelijk beeld hebt over leugens en waarheid en hoe je deze kunt herkennen in een ander.

Het tweede deel van de training zorgt voor dat je straks zo scherp bent geworden in je analyse van andere mensen, dat je kunt zien wanneer zij zich prettig voelen, voor welke functie zij het meest geschikt zouden zijn, hoe zij zich gedragen in een sociale omgeving, en wat hun rol is in de relatie die zij hebben met een partner. Met het kijken naar veel videomateriaal en het maken van eigen videomateriaal, leer je hoe je iemand’s persoonlijkheid en eigenschappen naar boven kunt krijgen op een manier die eerder voor je verborgen was.

Structuur van de training?

Aan het eind van deze training ben je in staat om gedurende een interactie met andere mensen specifieke onbewuste informatie naar boven te halen. Speciaal in situaties waar de persoonlijke belangen groot zijn. Je vaardigheid om het waarheidsgehalte van informatie te evalueren is met sprongen toegenomen.

Deze training is gebaseerd op technieken en methoden die sinds jaren worden gebruikt door de Amerikaanse FBI en CIA. De oudere gangbare methoden scoren onder de 50% of vaak zelfs lager bij het bepalen of een persoon liegt of de waarheid spreekt. Dat is gelijk aan het opgooien van een
muntje. Onze methode zorgt er door haar specifieke eigenschappen voor dat je observaties kunt doen met 100% accuratesse en met een slagingspercentage van minstens 80%.

Dit zal je observatie binnen verschillende contexten sterk verbeteren. Denk hierbij aan: conversaties, interviews en onderzoek, door middel van:
1. Jouw begrip van de vier communicatie kanalen. Hiermee identificeer je snel de structuur van een gesprek en kun je het waarheidsgehalte van de informatie specifiek evalueren.
2. het verbeteren van je vaardigheid om actief en waardevrij te luisteren en te observeren.

Je leert doormiddel van het inzetten van je nieuw verworven observatievaardigheden zien hoe iemand in bepaalde situaties zal reageren, en met name hoe iemand in een situatie zal reageren waarin een crisis plaatsvindt. Een crisis situatie laat namelijk niet zien wat voor gedrag onder druk. Een crisis situatie brengt naar boven wat er al een iemand aanwezig is. Je leert dit niet alleen herkennen en observeren, maar uiteindelijk ook voorspellen, zodat jij de situatie kan sturen voordat het uit de hand loopt.
Dit geeft je een voorsprong bij iedere communicatie.


[/two_third_last][clear][one_third]
Jouw professionele voorsprong om inzicht te hebben en trefzeker te kunnen handelen
[/one_third]
[two_third_last]

Jouw professionele voorsprong om inzicht te hebben en trefzeker te kunnen handelenWaardevolle investering voor organisaties

Werk jij als professional met mensen en is het voor jou belangrijk dat je mensen goed kunt ‘inschatten’ dan zal deze unieke training van grote waarde kunnen blijken. Ben jij politiefunctionaris, onderwijzer, HR manager, ben je werkzaam als projectleider, sportinstructeur of personal coach? In al deze professionele omgevingen heb jij een voorsprong als je kunt zien of je gesprekspartner betrouwbare, waarheidsgetrouwe informatie geeft. Wanneer je deze training hebt gevolgd kun je in staat zijn om met 90% accuratesse de mensen te lezen met wie je op dat moment communiceert.


Wat is de professionele meerwaarde van de training?

De technieken en methode van Analytic Profiling wordt al jaren gebruikt door de Amerikaanse overheid als middel om verborgen informatie bij mensen naar boven te halen. Het wordt gebruikt om zichtbaar te maken of mensen liegen of de waarheid spreken en het wordt gebruikt om onbewuste processen bewust te maken. Dit is een opleiding voor serieuze professionals.Dit is een vaardigheid die onmisbaar is als je in sales werkzaam bent, bij de politie, of als coach. Maar jij kunt natuurlijk het beste bepalen hoe waardevol het voor jou zal zijn, om de emoties die iemands gedrag sturen te kunnen lezen. Deze training is voor slechts 16 mensen per jaar toegankelijk. Ben jij bij deze groep van specialisten?


[/two_third_last]
[clear]
[divider]

Wanneer

Elk najaar begint een nieuwe BTAP2.

5 blokken van 2 dagen

Kijk voor de huidige data in de agenda.

Waar

Onze trainingen worden gegeven op onze vaste trainingslocatie in
het Wapen van Zoetermeer.

Adres: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer
Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig

Investering

De training kost € 3.899,-

Dit is inclusief lunch, koffie/thee en alle benodigde trainingsmaterialen.

De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Het is mogelijk in termijnen te betalen.

[clear]
PRAKTISCHE INFORMATIE EN VEELGESTELDE VRAGEN


Hoe lang duurt de training?

De BTAP 2 training duurt 10 dagen, verdeeld over 5 blokken van 2 dagen.


Waarom is de training verdeeld in blokken van 2 dagen?

De reden waarom de trainingen van BPD verdeeld zijn over blokken van 2 dagen, en niet achtereenvolgend plaatsvinden is je tijdens de training de ruimte te geven om de stof goed in je op te nemen, en gedurende de periode van 2 weken ermee aan de slag te gaan en te oefenen, om zo echt direct ‘real life’ ervaring te verkrijgen. Tijdens deze twee weken wordt je begeleid o.a. op Facebook en kun je alle vragen stellen als je ergens tegenaan loopt, en ervaringen delen met andere deelnemers. In onze ervaring zorgt dit ervoor dat de deelnemers aan het eind van de training niet alleen de kennis van Profiling bezitten, maar ook in staat zijn dit vakkundig uit te voeren.


Wat zijn de lestijden op een trainingsdag?

De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur.
De deuren zijn open voor binnenkomst vanaf 9.00.


Hoeveel deelnemers zitten er in de training?

We houden de trainingsgroepen klein zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt gedurende het proces. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er ook meerdere coaches mee, zodat iedereen genoeg begeleiding heeft. Ook zorgt een kleine groep voor een meer verbonden sfeer. Zeker nu met corona houden we de groepstallen laag. Het maximum aantal deelnemers is 12.


Waar is de training?

De training vindt plaats in Het Wapen van Zoetermeer. Het adres is: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer. Er is ruimte, gratis parkeergelegenheid aanwezig.


Waar kan ik parkeren?

Bij Het Wapen van Zoetermeer is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.


Wat zit er allemaal bij de training inbegrepen?

De training wordt volledig verzorgd. De training is inclusief uitgebreide trainingsmanual, en toegang tot de afgeschermde facebookgroep met daarop praktische NLP-tips, filmpjes en ervaringen en begeleiding gedurende het hele traject. Je ontvangt een international erkend certificaat. Tijdens de trainingsdagen krijg je een lunch van luxe broodjes en onbeperkt koffie en thee aangeboden.


Zit er lunch inbegrepen bij de training?

De lunch wordt door ons verzorgd. Ook staat er gedurende de hele dag koffie, thee en water klaar.


Wat als ik een allergie heb?

Indien je een allergie, voedselintolerantie of een speciaal dieet hebt kun je dit van te voren doorgeven en houden we daar rekening mee. Voor aanvang van de training zullen we dit ook nog aan je vragen.


Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?

Deze training vraagt MBO werk en denkniveau.
Voor de BTAP1 is geen vooropleiding vereist.


Wat is de studiebelasting van de training?

T Thuisstudie: af en toe verplicht leesmateriaal ter voorbereiding van de training en de inzet om het materiaal excellent te beheersen door verschillende modellen te oefenen buiten de training om.


Krijg ik een certificaat?

Jazeker! Bij het succesvol afronden van al onze opleidingen krijg je een erkend certificaat!


Wat als ik een dag mis?

Het kan gebeuren dat je een dag van de training moet missen. We zien vaker dan eens dat deelnemers dagen moeten missen, er kan natuurlijk altijd iets tussendoor komen, een afspraak die niet te verplaatsen is, een vakantie die al vaststaat, of simpelweg omdat je ziek wordt. Dit is geen enkel probleem. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om op de dag zelf digitaal aan te haken, en zo toch de lesstof mee te krijgen. Indien dit niet gaat, vinden we een moment om je via een privé sessie helemaal up to speed te brengen met de gemiste informatie, zodat je het volgende blok gewoon weer in kunt stromen en mee kunt komen.


Kan ik de training nogmaals doen?

Ja zeker, omdat de training altijd veranderd, door nieuwe inzichten en voortschrijdend wetenschappelijke onderzoeken, en omdat mensen soms de training zo leuk vinden dat ze nog eens willen komen, of omdat ze na grote veranderingen in hun leven behoefte voelen om hun NLP skills op te frissen doet BPD de belofte dat je de training altijd nog een keer kan komen doen, helemaal gratis. Dit betekent dat je alleen de kostprijs voor de locatie betaald.


Hoe schrijf ik me in voor een training?

Inschrijven kan via de agenda, of via een mail naar office@bpdtraining.nl


Kan ik ook in termijnen betalen?

Omdat we voor iedereen de training zo haalbaar mogelijk willen maken, is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We willen hierbij graag met jou meedenken, we stemmen dan samen af wat het beste bij je past. Voor meer informatie, vraag naar de voorwaarden: info@bpdtraining.nl


Is de training vrijgesteld van BTW?

Aangezien de trainingen vallen onder het CRKBO zijn ze vrijgesteld van BTW.


Mijn vraag staat er niet tussen?

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of mail naar info@bpdtraining.nl.