BTAP 1BASIC TRAINING ANALYTIC PROFILING

We hebben allemaal emoties:
groot en betekenisvol.
En ook klein en vluchtig, nauwelijks merkbaar
We missen de boodschap die ze geven.
Bijna niemand begrijpt ze.
Een enkeling herkent ze.
Ze sturen ons leven.
Beslis om jezelf te kennen en te bevrijden.

BASIC TRAINING ANALYTIC PROFILING

Ontrafel de puzzel van de menselijke emotie. Van giswerk en mythes over emotie en expressie, naar gedegen analyse gebaseerd op informatie, onderbouwd met wetenschappelijke resultaten.

Hoe handig zou het voor je zijn als je gezichtsuitdrukkingen kan lezen als een open boek?Als je de minieme non-verbale signalenv an je klanten, opdrachtgevers en medewerkers e.d. met groot gemak kunt lezen en begrijpen. Wat zou het voor jou betekenen wanneer je de triggers achter hun emoties herkent en ook kan sturen?Ontdek de emoties als spiegel van je denken

Ontdek de emoties als spiegel van je denken


De BTAP1 is een intensieve en dynamische opleiding. Het gaat namelijk over emoties. Onze maatschappij is er niet meer op ingericht om op een functionele manier met emoties om te gaan. Er is je geleerd om emoties binnen te houden, om ze niet te laten zien en soms zelfs om ze niet te voelen. Emoties zijn sensaties in je lichaam die jou informatie geven over de wereld waarin jij je bevindt. Het ontkennen, blokkeren of onderdrukken van je emoties, is net zo slim als 120 km/h op de snelweg rijden met een blinddoek om. Leer wat emoties zijn, wat ze doen, wat ze je vertellen en hoe je ze kunt zien bij anderen. Je leert de macro-expressies, de subtiele-expressies en de micro-expressies lezen van jezelf en andere personen.

Wat is het?

In de Basic Training Analytic Profiling (BTAP) leer je hoe anatomie, fysiologie en neurologie invloed hebben op menselijke emoties en gedrag. Gezichtsexpressies, non-verbaal microgedrag, en schijnbare onzichtbare lichaamsbewegingen breng je in kaart zodat je een compleet en breed spectrum krijgt over wat mensen beweegt en motiveert. Je ontdekt in de opleiding hoe en wanneer de vroegste emotionele programma’s in het menselijk brein worden geschreven en hoe deze eerste imprints bepalend zijn voor de manier waarop mensen zich gedurende hun leven gedragen en reageren.

De informatie in de training geeft je de handvatten om emotie en gedrag te herkennen zodat je hiermee kan inspringen op het gedrag van jezelf en de ander wat leidt tot betere communicatie, prestatie, teamspirit, acceptatie en emotionele balans.


Wat houdt het in?

De training is gebaseerd op het baanbrekende werk van vooraanstaande wetenschappers waaronder: dr. Paul Ekman, dr. John Gottman en Barry Goodfield.
Deze solide wetenschappelijke methode wordt in de training gebruikt om te ontdekken hoe emoties ontstaan, ontwikkelen en regelmatig uit de hand kunnen lopen. Leer het verschil tussen de evolutionaire ontwikkeling van emoties en de persoonlijke ontwikkeling van emoties: aangeboren en aangeleerd.

De training bestrijkt twee gebieden:

1. Zelfbewustzijn en emotiemanagement

Je bewust maken van jouw eigen emoties. Hoe beleef je emoties en welk gedrag wordt er door je emoties aangestuurd. Welke emoties laat je zelf onbewust zien. Dit helpt om emotioneel optimaal te kunnen
Happy or Not?
functioneren en/of niet in de problemen te komen (ongepaste -, overweldigende -, onbegrepen- en verhullende emoties).

2. Observatie en emotiemanagement van anderen

BTAP1 is ook ontwikkeld om emoties te leren zien en herkennen in anderen. Door middel van het leren zien en lezen van micro-expressies kun je zien welke emoties er in een ander omgaan, meestal voordat ze zelf ervaren welke emotie ze voelen. Zo kun je zeggen dat je weet wat de ander voelt voordat de ander weet dat hij/zij dit voelt. Deze micro- expressies bewegen met een snelheid van 20ste van seconden over het gezicht. In deze training leer je deze micro-expressies op snelheid te lezen.Inhoud en doelstelling

Inhoud en doelstelling


Het doel van de training is dat je in staat bent om je eigen emoties te herkennen en te managen. Je bent in staat om emoties in anderen te herkennen en te identificeren waardoor je deze beter kunt managen. Hiermee kun je strategieën toepassen om gewenste resultaten te bereiken in professionele en persoonlijke relaties.

Hoe ziet de training er uit?

Jij maakt deel uit van een groep van 12 nieuwsgierige mensen die allemaal willen ontdekken wat de kracht van Analytic Profiling is. Wat je er mee kunt en hoe je er goed in kunt worden. Door middel van video analyses van echte actuele informatie leer je te zien wat er werkelijk is. Daarnaast maak je ook video opnamen in de groep en leer je real live te kijken naar de non-verbale communicatie van je collega profilers.

Je leert in de BTAP1 training:

 • Hoe je gezichtsuitdrukkingen kunt lezen als een open boek.
 • De vier non-verbale kanalen te lezen en te begrijpen.
 • Wat triggers zijn en hoe je deze kunt herkennen en beïnvloeden. Hoe je kunt voorkomen dat een trigger een emotie aanwakkert.
 • Wat het verschil is tussen emoties en stemmingen en het nut van deze twee.
 • Hoe je zelf kunt ervaren wanneer de eerste signalen van een emotie zich aandienen en hoe je hier mee om kunt gaan.
 • Hoe je uit langdurige ongewenste stemmingen kunt komen door ruimte in te bouwen tussen de emotionele trigger en jouw reactie daarop.
 • Je ontwikkelt vaardigheden die je in staat stellen om de echte emoties van anderen te lezen. Dit zal je helpen om constructieve succesvolle relaties aan te gaan, te behouden en uit te breiden.

Wat is het resultaat van de training?

Na de training:

 • Weet je wat emoties zijn en hoe ze werken.
 • Herken je je eigen triggers.
 • Ben je je bewust van je impulsen op het moment dat ze ontstaan.
 • Weet je wanneer je onder de invloed bent van een emotie.

 • Heb je capaciteiten ontwikkeld om jezelf te monitoren en managen.

 • Herken je emoties in anderen en kun je deze beter begrijpen.

 • Kun je al deze informatie gebruiken om constructief met anderen om te gaan en samen te werken.

 • Kun je micro-expressies herkennen als basis voor optimale communicatie.

De training wordt afgesloten met een examen.
Na het examen ontvang je een certificaat

Gedurende deze training zul je vaardigheden ontwikkelen en ‘fine tunen’. Dit alles in een veilige omgeving
met Nederlands enige International Certified Analytical Profilers als trainers.

Ontdek de eenvoud van je observatie in de complexiteit van non-verbale informatie

Ontdek de eenvoud van je observatie in de complexiteit van non-verbale informatie


Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die met mensen werkt en wanneer je professioneel of persoonlijk een grote voorsprong wilt hebben in je communicatie.

Waardevolle investering voor organisaties

Er wordt door organisaties veel tijd en energie gestoken om er achter te komen wat jou medewerkers motiveert. Al snel kom je op, in het bedrijfsleven bekende spectrum uit. Dan verdeel je mensen in kleuren of fragmenten en denk je inzicht te hebben in hun motivatie en gedrag. En toch mis je iedere keer de kern.
Dat komt omdat mensen complexe wandelende biocomputers zijn die allemaal op een unieke manier emotioneel geprogrammeerd zijn. Leer de emoties kennen en je kent de mens. Zo ontwikkel je snel, met wetenschappelijk onderbouwde, inzichten om je HR beleid makkelijker vorm te geven, om je sales verder uit te breiden, en om makkelijk te communiceren met je collega’s, werknemers en management.


Wat is de professionele meerwaarde van de training?

Of jij nu ondernemer bent, ZZP’er, onderijzer of manager. Communiceren doen we allemaal. Niet communiceren is onmogelijk. Is het dan niet interessant om uit te zoeken hoe je dit op de beste manier kunt doen? Het bijzonder van het kunnen lezen van micro-expressies is, dat je al kunt zien welke emotie iemand voelt, voordat hij of zij zich hier zelf van bewust is. Zodat je je communicatie kunt bijstellen voordat de ander dat weet. Als het ware als een ‘secret agent of observation’. Welke voordelen heb je nog niet overwogen die deze kennis jouw op kan leveren?


Wanneer

Elk voorjaar en najaar begint een nieuwe BTAP1.

De eerstvolgende training begint op:
18 maart 2021

Kijk voor de huidige data in de agenda.

Waar

Onze trainingen worden gegeven op onze vaste trainingslocatie in Zoetermeer.

De BTAP 1 Training vindt plaats in het Wapen van Zoetermeer.

Investering

De training kost € 1.899,-

Dit is inclusief lunch, koffie/thee en alle benodigde trainingsmaterialen.

De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Praktische informatie

Deze training vraagt HBO werk en denkniveau.
Voor de BTAP1 is geen vooropleiding vereist.
De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur.
Thuisstudie: op een speelse manier het materiaal in praktijk brengen.
Maximum aantal deelnemers: 12.
Onze trainingslocatie is in Zoetermeer. Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid voor de deur en het station Zoetermeer is slechts op enkele minuten loopafstand.
Uitgebreide handleiding
Toegang tot de online Practitioner groep op Facebook met daarop praktische profiling-tips, filmpjes en ervaringen.

Tijdens de trainingsdagen krijg je een zeer uitgebreide buffetlunch en onbeperkt koffie en thee aangeboden.
Kijk voor beschikbare data in onze agenda. agenda.
Kijk hier om te zien wat voorgaande deelnemers te zeggen hebben.

Aanmelden

Aanmelden voor de BTAP 1 training kan via de agenda. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per email toe. Je kunt ook rechtstreeks inschrijven door een mail te sturen naar info@bpdtraining.nl.
Wil je meedoen, maar weet je nog niet 100% zeker wanneer? Neem dan contact op met BPD en reserveer een plaats totdat je definitief een beslissing over de datum hebt genomen.

Vragen

Wil je meer weten over deze training of heb je andere specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Informatie voor je werkgever

Lees de algemene voorwaarden