Basic Training Analytic Profiling II

Een training waarin je feilloos de signalen voor een leugen leert herkennen, en gedrag van de ander kunt gaan voorspellen
zodat je jouw interacties met anderen naar een hoger niveau kunt tillen.
“Het is moeilijk te geloven dat een man de waarheid spreekt als je weet dat je zou liegen als je in zijn schoenen stond.”
– Henry Louis Mencken –

Sinds jaar en dag doen mensen hun uiterste best om andere mensen te doorgronden, te lezen en te begrijpen. Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je een stapje voor bent op de ander en er zijn al heel wat methoden uitgeprobeerd om dat te bereiken. Het is met grote mate van zekerheid te achterhalen of mensen de waarheid spreken of niet. Met gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde en onderbouwde methoden leer je technieken die je de gelegenheid geven iemands diepere denkprocessen te ontsluiten.

Hoe zou jij het vinden als je met relatief grote zekerheid zou kunnen weten of iemand tegen je liegt of niet? Als je daarnaast ook nog eens iemand zijn ‘karakter’ zou kunnen doorgronden gebaseerd op de verborgen boodschappen die je gesprekspartner laat zien. En dat dit ook nog volledig wetenschappelijk is onderbouwd. Hoe denk jij dat dat jouw leven makkelijker zou maken?

Leer leugens ontdekken door de waarheid te herkennen

Hoe goed kan jij leugens doorzien? En is het onderbuikgevoel of gebaseerd op observeerbare feiten?
Leer feilloos zien waar je een leugen aan kunt herkennen.

Waarom liegt iemand en hoe wordt dit zichtbaar in zijn of haar gedrag? In de BTAP2 training ga jij je verdiepen in twee belangrijke ‘people skills’ . Je leert om te zien of mensen tegen je liegen en je ontdekt hoe iemands persoonlijkheid in elkaar steekt. Alle informatie die je krijgt is gebaseerd op solide wetenschappelijk onderzoek.

Deze training is speciaal ontworpen om jouw vaardigheid te vergroten om mensen te kunnen ‘lezen’ en deze informatie op een correcte manier te interpreteren. Je leert snel informatie naar boven te krijgen bij anderen, specifiek in geladen situaties. Dit vergroot je mogelijkheden om de betrouwbaarheid van informatie snel en accuraat te kunnen evalueren. Je krijgt de kennis en vaardigheden om incongruenties te identificeren en te herkennen. Dit zijn momentopnamen waarbij de spanning tussen wat iemand denkt en wat iemand voelt zo groot is, dat ze zichtbare, aanwijsbare ‘lekken’ vertonen in vier communicatie kanalen.

Je leert hoe mensen in elkaar zitten en hoe je zelf in elkaar zit. Je leert de psychologische aspecten van een zelfconcept en hoe dit verdeeld is in een bewust en onbewust deel. Je ontdekt de wisselwerking tussen jezelf en de buitenwereld en hoe jouw persoonlijkheid is gevormd door de ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven. Als gevolg van alles wat je mee hebt gemaakt, hoe je het hebt verwerkt en hoe je je daarover voelt, komt je gedrag tevoorschijn een zichtbare informatie aan de oppervlakte van je persoonlijkheid.

De Training

Lees verder om een beeld te krijgen van hoe de training eruit ziet en wat je ermee kunt behalen.

Wanneer je deze training gevolgd heb je gekozen voor een hele praktische en actieve training. Direct al op de eerste dag word je bewust gemaakt van je eigen gevoelens als het gaat over leugens en de waarheid vertellen. Jullie als deelnemers gaan met elkaar het spel aan om leugens te vertellen of juist niet. En vervolgens bij elkaar te observeren in welke mate je kunt achterhalen of de ander de waarheid spreekt of liegt. Vervolgens krijg je technieken, informatie, methodes en voorbeelden waarbij jouw kennis over de materie zich verdiept. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de vier eerste dagen en duidelijk beeld hebt over leugens en waarheid en hoe je deze kunt herkennen in een ander.

Het tweede deel van de training zorgt voor dat je straks zo scherp bent geworden in je analyse van andere mensen, dat je kunt zien wanneer zij zich prettig voelen, voor welke functie zij het meest geschikt zouden zijn, hoe zij zich gedragen in een sociale omgeving, en wat hun rol is in de relatie die zij hebben met een partner. Met het kijken naar veel videomateriaal en het maken van eigen videomateriaal, leer je hoe je iemand’s persoonlijkheid en eigenschappen naar boven kunt krijgen op een manier die eerder voor je verborgen was.

Persoonlijk én Professioneel

Of je de training nu met een persoonlijke insteek, met een zakelijke focus, of een combinatie van beide begint, Profiling kan voor iedereen van toegevoegde waarde zijn.

Werk jij als professional met mensen en is het voor jou belangrijk dat je mensen goed kunt ‘inschatten’ dan zal deze unieke training van grote waarde kunnen blijken. Ben jij politiefunctionaris, onderwijzer, HR manager, ben je werkzaam als projectleider, sportinstructeur of personal coach? In al deze professionele omgevingen heb jij een voorsprong als je kunt zien of je gesprekspartner betrouwbare, waarheidsgetrouwe informatie geeft. Wanneer je deze training hebt gevolgd kun je in staat zijn om met 90% accuratesse de mensen te lezen met wie je op dat moment communiceert.

Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de training.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Kijk bij onze uitgebreidere lijst met veelgestelde vragen
of neem contact met ons op en stel al je vragen.

De BTAP 2 training duurt 10 dagen, verdeeld over 5 blokken van 2 dagen

De reden waarom de trainingen van BPD verdeeld zijn over blokken van 2 dagen, en niet achtereenvolgend plaatsvinden is je tijdens de training de ruimte te geven om de stof goed in je op te nemen, en gedurende de periode van 2 weken ermee aan de slag te gaan en te oefenen, om zo echt direct ‘real life’ ervaring te verkrijgen. Tijdens deze twee weken wordt je begeleid o.a. op Facebook en kun je alle vragen stellen als je ergens tegenaan loopt, en ervaringen delen met andere deelnemers. In onze ervaring zorgt dit ervoor dat de deelnemers aan het eind van de training niet alleen de kennis van Profiling bezitten, maar ook in staat zijn dit vakkundig uit te voeren.

De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur. De deuren zijn open voor binnenkomst vanaf 9.00.

We houden de trainingsgroepen klein zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt gedurende het proces. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er ook meerdere coaches mee, zodat iedereen genoeg begeleiding heeft. Ook zorgt een kleine groep voor een meer verbonden sfeer. Het maximum aantal deelnemers is 12.

De training vindt plaats in Het Wapen van Zoetermeer. Het adres is: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer. Er is ruimte, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Bij Het Wapen van Zoetermeer is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

De training wordt volledig verzorgd. De training is inclusief uitgebreide trainingsmanual, en toegang tot de afgeschermde facebookgroep met daarop praktische NLP-tips, filmpjes en ervaringen en begeleiding gedurende het hele traject. Je ontvangt een international erkend certificaat. Tijdens de trainingsdagen krijg je een lunch van luxe broodjes en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

De lunch wordt door ons verzorgd. Ook staat er gedurende de hele dag koffie, thee en water klaar.

Indien je een allergie, voedselintolerantie of een speciaal dieet hebt kun je dit van te voren doorgeven en houden we daar rekening mee. Voor aanvang van de training zullen we dit ook nog aan je vragen.

Deze training vraagt MBO werk en denkniveau. Om deel te nemen aan de BTAP 2 dient eerst de BTAP 1 met goed gevolg afgerond te worden. 

Thuisstudie: af en toe verplicht leesmateriaal ter voorbereiding van de training en de inzet om het materiaal excellent te beheersen door verschillende modellen te oefenen buiten de training om.

Bij het succesvol afronden van al onze opleidingen krijg je een erkend certificaat!

Het kan gebeuren dat je een dag van de training moet missen. We zien vaker dan eens dat deelnemers dagen moeten missen, er kan natuurlijk altijd iets tussendoor komen, een afspraak die niet te verplaatsen is, een vakantie die al vaststaat, of simpelweg omdat je ziek wordt. Dit is geen enkel probleem. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om op de dag zelf digitaal aan te haken, en zo toch de lesstof mee te krijgen. Indien dit niet gaat, vinden we een moment om je via een privé sessie helemaal up to speed te brengen met de gemiste informatie, zodat je het volgende blok gewoon weer in kunt stromen en mee kunt komen.

a zeker, omdat de training altijd veranderd, door nieuwe inzichten en voortschrijdend wetenschappelijke onderzoeken, en omdat mensen soms de training zo leuk vinden dat ze nog eens willen komen, of omdat ze na grote veranderingen in hun leven behoefte voelen om hun NLP skills op te frissen doet BPD de belofte dat je de training altijd nog een keer kan komen doen, helemaal gratis. Dit betekent dat je alleen de kostprijs voor de locatie betaald.

Omdat we voor iedereen de training zo haalbaar mogelijk willen maken, is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We willen hierbij graag met jou meedenken, we stemmen dan samen af wat het beste bij je past. Voor meer informatie, vraag naar de voorwaarden: info@bpdtraining.nl

Aangezien de trainingen vallen onder het CRKBO zijn ze vrijgesteld van BTW

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of mail naar info@bpdtraining.nl.