Basic Training Analytic Profiling (BTAP)

Een training waarin je leert kijken naar wat er gebeurt onder de oppervlakte, sneller en accurater dan wie dan ook,
zodat je op een diep niveau aan de slag kunt met dat wat echt van belang is: je emoties.
Hoe handig zou het voor je zijn als je gezichtsuitdrukkingen kan lezen als een open boek?
Als je de minuscule non-verbale signalen van de mensen om je heen – je klanten, opdrachtgevers en medewerkers e.d, maar ook de belangrijke andere mensen in jouw leven- met groot gemak kunt lezen en begrijpen. Wat zou het voor jou betekenen wanneer je de triggers achter hun emoties herkent en ook kan sturen?

Ontrafel de puzzel van de menselijke emotie in de BTAP Training. Van giswerk en mythes over emotie en expressie,
naar gedegen analyse gebaseerd op informatie, onderbouwd met wetenschappelijke resultaten.

Ontdek de emoties als spiegel van je denken

Ben jij klaar om emoties te gaan leren zien en begrijpen zoals je nog nooit eerder hebt gedaan?

De BTAP1 is een intensieve en dynamische opleiding. Een opleiding die gaat over emoties. Onze maatschappij is er niet meer op ingericht om op een functionele manier met emoties om te gaan. Er is je geleerd om emoties binnen te houden, om ze niet te laten zien en soms zelfs om ze niet te voelen. Emoties zijn sensaties in je lichaam die jou informatie geven over de wereld waarin jij je bevindt. Het ontkennen, blokkeren of onderdrukken van je emoties, is net zo slim als 120 km/h op de snelweg rijden met een blinddoek om. Leer wat emoties zijn, wat ze doen, wat ze je vertellen en hoe je ze kunt zien bij anderen. Je leert de macro-expressies, de subtiele-expressies en de micro-expressies lezen van jezelf en andere personen.

In de Basic Training Analytic Profiling (BTAP) leer je hoe anatomie, fysiologie en neurologie invloed hebben op menselijke emoties en gedrag. Je brengt gezichtsexpressies, non-verbaal microgedrag, en schijnbare onzichtbare lichaamsbewegingen in kaart zodat je een compleet en breed spectrum krijgt over wat mensen beweegt en motiveert. Je ontdekt in de opleiding hoe en wanneer de vroegste emotionele programma’s in het menselijk brein worden geschreven en hoe deze eerste imprints bepalend zijn voor de manier waarop mensen zich gedurende hun leven gedragen en reageren.

De informatie in de training geeft je de handvatten om emotie en gedrag te herkennen zodat je hiermee kan inspringen op het gedrag van jezelf en de ander wat leidt tot betere communicatie, prestatie, teamspirit, acceptatie en emotionele balans.

De Training

Lees verder om een beeld te krijgen van hoe de training eruit ziet en wat je ermee kunt behalen.

Jij maakt deel uit van een kleine groep van (max) 12 nieuwsgierige mensen die allemaal willen ontdekken wat de kracht van Analytic Profiling is. Wat je er mee kunt en hoe je er goed in kunt worden. Door middel van video analyses van echte actuele informatie leer je te zien wat er werkelijk is. Daarnaast maak je ook video opnamen in de groep en leer je real live te kijken naar de non-verbale communicatie van je collega profilers.

Door een combinatie van theorie en uitleg, maar vooral heel veel oefenen, zowel met video als real life, ga jij het geleerde gelijk kunnen toepassen. Je gaat naar fragmenten kijken die je misschien al eens voorbij hebt zien komen, en nu leren wat er allemaal precíes te zien was. Je gaat leren hoe krachtig de juiste vragen zijn door te kunne verdiepen binnen de oefeningen van jouw medecursisten. Je gaat ondergaan en zelf terugzien, wat jij allemaal precies (onbewust) laat zien, en leren wat je hiermee kunt doen. Door 4 dagen in 2 blokken diep in de stof te duiken ga je in de tussenliggende periode dingen zien die je nog nooit eerder zag, en na de training niet meer kunt onzien.

Gedurende deze training zul je vaardigheden ontwikkelen en ‘fine tunen’. Dit alles in een veilige omgeving met Nederlands enige International Certified Analytical Profilers als trainers. De training wordt afgesloten met een examen.
Na het examen ontvang je een certificaat. Het is een interactieve en inspirerende ervaring waarbij jou trainers jouw elke stap helpen in de zoektocht naar je emoties.

Persoonlijk én Professioneel

Of je de training nu met een persoonlijke insteek, met een zakelijke focus, of een combinatie van beide begint, Profiling kan voor iedereen van toegevoegde waarde zijn.

Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die met mensen werkt en wanneer je professioneel of persoonlijk een grote voorsprong wilt hebben in je communicatie.Of jij nu ondernemer bent, ZZP’er, onderijzer of manager. Communiceren doen we allemaal. Niet communiceren is onmogelijk. Is het dan niet interessant om uit te zoeken hoe je dit op de beste manier kunt doen? Het bijzonder van het kunnen lezen van micro-expressies is, dat je al kunt zien welke emotie iemand voelt, voordat hij of zij zich hier zelf van bewust is. Zodat je je communicatie kunt bijstellen voordat de ander dat weet. Als het ware als een ‘secret agent of observation’. Welke voordelen heb je nog niet overwogen die deze kennis jouw op kan leveren?

Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de training.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Kijk bij onze uitgebreidere lijst met veelgestelde vragen
of neem contact met ons op en stel al je vragen.

De BTAP 1 training duurt 4 dagen, verdeeld over 2 blokken van 2 dagen.

De reden waarom de trainingen van BPD verdeeld zijn over blokken van 2 dagen, en niet achtereenvolgend plaatsvinden is je tijdens de training de ruimte te geven om de stof goed in je op te nemen, en gedurende de periode van 2 weken ermee aan de slag te gaan en te oefenen, om zo echt direct ‘real life’ ervaring te verkrijgen. Tijdens deze twee weken wordt je begeleid o.a. op Facebook en kun je alle vragen stellen als je ergens tegenaan loopt, en ervaringen delen met andere deelnemers. In onze ervaring zorgt dit ervoor dat de deelnemers aan het eind van de training niet alleen de kennis van Profiling bezitten, maar ook in staat zijn dit vakkundig uit te voeren.

De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur. De deuren zijn open voor binnenkomst vanaf 9.00.

We houden de trainingsgroepen klein zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt gedurende het proces. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er ook meerdere coaches mee, zodat iedereen genoeg begeleiding heeft. Ook zorgt een kleine groep voor een meer verbonden sfeer. Het maximum aantal deelnemers is 12.

De training vindt plaats in Het Wapen van Zoetermeer. Het adres is: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer. Er is ruimte, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Bij Het Wapen van Zoetermeer is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

De training wordt volledig verzorgd. De training is inclusief uitgebreide trainingsmanual, en toegang tot de afgeschermde facebookgroep met daarop praktische NLP-tips, filmpjes en ervaringen en begeleiding gedurende het hele traject. Je ontvangt een international erkend certificaat. Tijdens de trainingsdagen krijg je een lunch van luxe broodjes en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

De lunch wordt door ons verzorgd. Ook staat er gedurende de hele dag koffie, thee en water klaar.

Indien je een allergie, voedselintolerantie of een speciaal dieet hebt kun je dit van te voren doorgeven en houden we daar rekening mee. Voor aanvang van de training zullen we dit ook nog aan je vragen.

Deze training vraagt MBO werk en denkniveau. Voor de BTAP1 is geen vooropleiding vereist.

Thuisstudie: af en toe verplicht leesmateriaal ter voorbereiding van de training en de inzet om het materiaal excellent te beheersen door verschillende modellen te oefenen buiten de training om.

Bij het succesvol afronden van al onze opleidingen krijg je een erkend certificaat!

Het kan gebeuren dat je een dag van de training moet missen. We zien vaker dan eens dat deelnemers dagen moeten missen, er kan natuurlijk altijd iets tussendoor komen, een afspraak die niet te verplaatsen is, een vakantie die al vaststaat, of simpelweg omdat je ziek wordt. Dit is geen enkel probleem. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om op de dag zelf digitaal aan te haken, en zo toch de lesstof mee te krijgen. Indien dit niet gaat, vinden we een moment om je via een privé sessie helemaal up to speed te brengen met de gemiste informatie, zodat je het volgende blok gewoon weer in kunt stromen en mee kunt komen.

a zeker, omdat de training altijd veranderd, door nieuwe inzichten en voortschrijdend wetenschappelijke onderzoeken, en omdat mensen soms de training zo leuk vinden dat ze nog eens willen komen, of omdat ze na grote veranderingen in hun leven behoefte voelen om hun NLP skills op te frissen doet BPD de belofte dat je de training altijd nog een keer kan komen doen, helemaal gratis. Dit betekent dat je alleen de kostprijs voor de locatie betaald.

Omdat we voor iedereen de training zo haalbaar mogelijk willen maken, is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We willen hierbij graag met jou meedenken, we stemmen dan samen af wat het beste bij je past. Voor meer informatie, vraag naar de voorwaarden: info@bpdtraining.nl

Aangezien de trainingen vallen onder het CRKBO zijn ze vrijgesteld van BTW

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of mail naar info@bpdtraining.nl.