Trainingen

Trainingen

Dynamisch, leergierig,

open en vriendelijk,

onderzoekend, professioneel,

internationaal, veelzijdig

en diepgaand en altijd

open voor plezier en humor.

Ontdek de trainingen die we bij BPD aanbieden
om jou op een unieke manier meer tools in handen te geven.

Onze trainingen

Een spelend brein is een lerend brein

Kijk hieronder voor de verschillende trainingen die wij aanbieden, wat het inhoudt, en wat de eerste stap is in jouw leertraject

Neuro linguistisch programmeren

Neuro linguistisch programmeren

Leer effectief communiceren, doelen stellen en effectief te transformeren in een NLP training. Een ontzettend krachtige methode waarbij je kijkt naar je neurologie – hoe zit je brein in elkaar, en hoe werkt dat? – naar je taal – hoe geef je jouw wereld vorm en communiceer je met anderen – en leer je ongewenste patronen te programmeren en ongewenst gedrag te veranderen, zodat je jouw doelen kan behalen. De meest complete informatie om een persoonlijk verandertraject in te gaan, wat een life-changing ervaring teweeg zal brengen. Leer kennen wie je echt bent, en jou te zijn zoals je bent op je beste momenten.

NLP Practitioner

Heb je het gevoel dat je meer uit je leven kunt halen? Met NLP leer je hoe! Geef jezelf NLP cadeau door te trainen bij twee van de beste trainers op het gebied van communicatie en transformatie: Rob en Caroline Kamps.
In de NLP Practitioner training ontwikkel je jezelf door je bewust te worden van je gedrag en communicatie. Dit inzicht helpt om verandering op gang te brengen en de juiste stappen te nemen om je doelen te bereiken.
Door effectievere communicatie word je vrijer in het maken van keuzes en kun je flexibeler en met meer succes handelen in allerlei situaties. NLP brengt je de grip en het zelfvertrouwen om je dromen waar te kunnen maken.

NLP Master Practitioner

Ben je na het afronden van je NLP Practitioner toe aan een volgende stap? Wil je je kennis en vaardigheden nog verder verfijnen en benutten? In de NLP Master Practitioner training maak je die verdiepingsslag. Ontwikkel jezelf tot Master van jouw communicatie en gedrag.
Wanneer jij je Practitioner training bij een ander instituut hebt gevolgd ben je natuurlijk ook welkom in onze Master training.

Master Coach of Strategic Intervention

“Geef een man een vis en je voedt hem voor één dag. Leer een man vissen en je voedt hem voor het leven”
Wil jij je vaardigheden ontwikkelen om anderen te kunnen coachen naar een succesvolle toekomst? In onze praktijkgerichte opleiding Master Coach of Strategic Intervention leren we je doelgericht en op menselijke wijze (bij individuen of in teams) veranderingsprocessen in gang te zetten.
Je leert tijdens de Master Coach opleiding hoe je als coach ruimte creëert om mensen zelf hun kwaliteiten te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Met het ontdekken van hun eigen kwaliteiten maak je het mogelijk dat je werknemers, cliënten of studenten zelf oplossingen aandragen en verantwoordelijkheid nemen. Veranderingen worden zo in gang gezet zonder dat je als coach zelf de oplossingen bedenkt en aandraagt. In de training maken we gebruik van succesvolle coachingsmodellen (o.a. de Human Needs Psychology van Anthony Robbins en Cloe Madanes. Paul Ekman’s emotional observations en de spiral dynamics van Clare Graves). Uniek aan deze opleiding is dat we deze modellen integreren met NLP technieken. Deze training sluit naadloos aan op je NLP opleiding en is daarmee de logische volgende stap in je eigen ontwikkeling.

Analytic Profiling

Analytic Profiling

Een baanbrekende en wetenschappelijk onderbouwde tak van persoonlijke ontwikkeling waar scherpe observaties centraal staat. Leer zien in 1/100 van een seconde wat er echt in iemand omgaat. Leer emoties te lezen en te herkennen bij jezelf en anderen, zodat je die kan gaan sturen. Leer in een oogopslag de diepe structuur van iemands persoonlijkheid te ontwaren, waardoor je optimaal kunt communiceren en de meest accurate informatie naar boven kunt halen. Analytic Profiling is nog relatief nieuw, maar een van de meest doeltreffende methodes om zonder woorden een wereld van informatie te vergaren.

Basic Training Analytic Profiling (BTAP) 1

Misschien wist je dit nog niet maar jouw emoties zijn de drijfveren van je gedrag. Ze vormen de fundamenten van alles wat je doet en sturen voor een groot gedeelte de keuzes die je maakt in je leven. En toch weten de meeste mensen maar weinig van emoties af. Bijna iedereen denkt dat emoties bestaan uit lachen en huilen en boos gedrag vertonen. Maar dat zijn slechts de uitingen van je emoties. Emoties zijn zichtbaar in de kleinste spierbewegingen van je gezicht, in 1/100 van een seconde kunnen emoties op zich al laten zien in de manier waarop je gezicht samentrekt. Wat moet dat met een mooi woord micro gezichtsexpressies. Wil je alles weten van emoties, gezichtsexpressies en hun invloed op je dagelijks leven, je relaties, je persoonlijke ervaringen en je werkomgeving? Kijk dan verder bij de uitgebreide informatie over en Analytic Profiling.

Basic Training Analytic Profiling (BTAP) 2

Heb jij een geheim? Wij weten zeker van wel want iedereen heeft geheimen. Soms klein soms groot, soms onschuldig, soms belastend.
Omdat we allemaal geheimen hebben proberen we die geheimen ook te bewaren en dat is een van redenen dat we allemaal liegen. Grote leugens en leugentjes om bestwil, emotionele leugens en frauduleuze leugens. Sommige mensen proberen zelfs weg te komen met moord. De BTAP 2 leert je de signalen van leugens te kennen en te herkennen. Leer de ins en outs van moderne leugendetectie. Zie hoe politici liegen, herken de leugens in de media, doorzie de signalen van criminelen en observeer de onwaarheden van je vrienden, collega’s en familie. Je staat in het middelpunt van een web van leugens. Ontrafel de draden en leer hoe je haarscherp en zuiver de wereld te kunt zien zonder de sluiers van misleiding.

Advanced Training Analytic Profiling

Onder de oppervlakte van je gedrag, gaat een wereld van informatie schuil. Je bent niet zomaar het resultaat van omstandigheden, je bent een complexe neurologische machine met patronen, processen, herinneringen, dromen en emoties. Hoe werkt je psyche, hoe functioneert je brein, hoe betrouwbaar zijn je herinneringen. Als profiler leer je naar al deze signalen te kijken en deze op een zeer accurate wijze te duiden.

Dynamic Value Systems (DVS)

Dynamic Value Systems (DVS)

Jouw waardesystemen sturen dat wat belangrijk voor je is, en bepalen daarmee voor een groot gedeelte de richting van je leven. Leer een bijzonder uitgebreid, en lang onderzochte methode begrijpen waarmee je deze waardesystemen binnen no time naar boven kunt halen. Om je letterlijk te ondersteunen een zo WAARDEvol mogelijk leven te leiden. Door te kijken naar de ontwikkeling zowel in jezelf, als bij anderen, als op globaal niveau, ga je een dieptestructuur ontdekken die je tot nu toe nog nooit hebt ontwaard. Die structuur gaat je helpen om te groeien vanuit jouw belangrijkste waarden, zodat je de meest complete versie van jou kunt worden.

Dynamic Value Systems 1

Je doorloopt in je leven een aantal zichtbare en onzichtbare fasen die jou vormen en kneden. De zichtbare fasen zijn je babytijd, je puberteit en je volwassen leven. Maar het zijn de onzichtbare fasen die je maken tot de persoon die je bent. Ben je iemand die geweld schuwt en het zelf nooit zou toepassen? Iemand die graag regels volgt? Of iemand die graag regels maakt maar ze niet volgt? Werk je liever in een groep of gedij je beter in je eentje? En hoe kan een goede band met je gezin van herkomst invloed hebben op je werkomstandigheid als je 37 bent. Leer jezelf kennen in de training Dynamic Value Systems en krijg inzicht hoe jij je leven vorm geeft op de beste momenten maar ook in de meest uitdagende periodes.

Dynamic Value Systems 2

Individu en wereldgebeuren lopen naadloos in elkaar over. Sterker nog, jij bent het wereldgebeuren. Wat is de invloed van China op jouw dagelijks leven en wat is jouw invloed op je directe omgeving. Waarom volgen mensen blindelings een religie en geloven ander mensen in niets wat niet tastbaar is. Waarom kan een maatschappij als onze westerse wereld de druk van migratie niet aan en hoe verhouden de rechten van mensen zich tot hun gedrag. Ontdek op al deze vragen en meer de antwoorden in de spectaculaire vervolgtraining van Dynamic Value Systems: DVSII – Individu & Wereldgebeuren.