[vc_row full_width=”stretch_row” equal_height=”yes” bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_new=”id^368|url^https://bpdtraining.nl/wp-content/uploads/2017/01/MEDISPA_SLIDER4.jpg|caption^null|alt^null|title^MEDISPA_SLIDER4|description^null” bg_image_repeat=”no-repeat” css=”.vc_custom_1487636340364{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 80px !important;background-image: url(https://bpdtraining.nl/wp-content/uploads/2021/03/headerrob2.png?id=1026) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1484100970608{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text css_animation=”slideInLeft”]

Persoonlijke ontwikkeling,
de ontdekking van zijn leven

[/vc_column_text][vc_column_text css_animation=”slideInLeft”]


Ongelimiteerde nieuwsgierigheid.
Om te ontdekken wat nog niet gedaan is,
wat nog niet ontdekt is.
Verbanden leggen die nieuwe informatie
zichtbaar maken en altijd op zoek,
naar de details die het verschil maken,
samengevoegd in het grote verband.

[/vc_column_text][vc_column_text css_animation=”flipInX”]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1487796489343{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeInUp”]

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1487796489343{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeInUp”]

Rob Kamps MSc. NLP Master Trainer, Certified Analytic Profiler.

Alle techniek veroudert, steeds frequenter, steeds sneller. Wat nooit oud wordt is het contact tussen mensen.
Dat is wat bijna iedereen uiteindelijk wilt, echt contact.

[/vc_column_text][vc_column_text css_animation=”fadeInUp”]

Wat leuk dat je even kennis komt maken. We hebben de pagina zo ingericht dat je kunt kiezen of je korte of meer uitgebreide informatie wilt. Hierbij een klein inkijkje in de persoon en professional die van persoonlijke ontwikkeling zijn leven heeft gemaakt.

Persoonlijke ontwikkeling, de ontdekking van zijn leven.

[vc_separator color=”mulled_wine” style=”dotted”]
[two_third]

In 1978 kwam Rob voor het eerst echt in aanraking met persoonlijke ontwikkeling en vanaf het allereerste begin voelde hij een sterke binding met deze specifieke wereld van menselijke ontwikkeling en groei. De vraag: ‘wat wil je later worden als je groot bent?’ Was direct beantwoord. Student, beoefenaar en leraar in het veld van Personal Development.

Een korte geschiedenis van een unieke reis.

Na een paar jaar kennis te nemen van de wereld van Personal Development, starte hij in 1982 zijn reis zonder einde, met een opleiding hypnotherapie. Na zijn opleiding in psychologie wilde hij hier iets mee doen, iets dat anders was dan wat psychologen in die tijd aanboden, iets wat wel werkte. Rob specialiseerde zich in hypnose en studeerde bij verschillende Nederlandse instituten toen zijn aandacht werd gevangen door een specifiek hypnoserichting bekend als Ericksoniaanse hypnose. Hij breide zijn aandachtsveld uit naar deze specialisatie binnen de wereld van hypnose en studeerde bij de eerste leerlingen van de legendarische Milton Erickson:
– Michael Yapko (Ericksonian Hypnosis)
– Ernest Rossi (Ericksonian Hypnosis)

Rob is een brononderzoeker en was behoorlijk teleurgesteld dat hij zijn opleiding niet rechtstreeks bij Erickson kon volgen. De belofte die hij zichzelf deed was, dat hij van iedere discipline die hij ooit zou leren, waar mogelijk, hij zijn kennis zou halen bij de bron, de ontwikkelaar van dat vakgebied.

Dit heeft erin geresulteerd dat hij tot op de dag van vandaag zijn studies heeft gevolgd bij veel van de eerste ontwikkelaars van NLP, Hypnose, Spiral Dynamics en Profiling.

Gedurende zijn studie hypnotherapie (4 jaar bij verschillende instituten), ontdekte hij een stroming die pas net voet aan de grond kreeg in Nederland. Deze methode was Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP werd Rob zijn grote liefde binnen het persoonlijk ontwikkelingsgebied en hij studeerde bij alle grondleggers en bij veel ontwikkelaars over de hele wereld en werd vrienden met velen.

De oogst van een leven lang leren
De start die Rob kreeg in Persoonlijke Ontwikkeling was mild en vanuit een passie om te leren en goed te worden in dit vak. Veel mensen stappen het vakgebied in omdat ze zelf in moeilijke situaties hebben gezeten en hoop, redding, of lering hebben gevonden in een training of coaching waarna ze dit willen doorgeven.

Rob heeft zijn basis in een stabiel gezin, een rustige schooltijd een langdurige en evenwichtige relatie. Zich daarmee gelukkig prijzend, is zijn weg er altijd een geweest van gebalanceerde ontwikkeling en de gedreven zoektocht naar diepgang. Met een mentaliteit van nieuwsgierigheid en verwondering die hij graag met zijn cliënten en studenten deelt, vindt hij vaak verbanden die eerder verborgen bleven. Wat hem daarbij helpt is zijn laterale manier van denken, die hij heeft ontwikkeld vanuit zijn passie voor illusionisme, goochelkunst en mentalisme kortom: magic.
Tot op de dag van vandaag maakt magic als metafoor onderdeel uit van zijn trainingen waardoor de trainingen niet alleen informatief, dynamisch en letterlijk een magische ervaring zijn.

Je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meest mee optrekt

Omdat de wereld van persoonlijke ontwikkeling behoorlijk groot is, breed uitstrekt en zo diep gaat als je durft, koos Rob ervoor op te leren van de mensen die het beste te bieden hadden in het veld. Toen Jack Canfield hem leerde dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat, besloot hij om de beste mensen te vinden die hem konden trainen.

Over raakvlakken en verschillen
Jack Canfield (the Secret, Chicken Soup for the Soul & Breakthrough) was een van de vroege trainers van Rob. Een belangrijke les die hij van hem leerde was: “vind de bronnen van de persoon die jou lesgeeft, en leer van die bronnen.” Met die wijsheid in zijn achterhoofd ging Rob in training bij één van de grondlegger van NLP: Richard Bandler. Hij leerde daar Paul McKenna kennen en die introduceerde hem in 1998 bij Ormond McGill. Rob kon toen niet weten dat zijn latere vriendschap met Tom Silver weer een verbinding zou hebben met Ormond. Rob studeerde 10 jaar lang bij Richard Bandler en was één van de lead trainers tijdens de NLP trainingen in Londen van 1996 tot 2006. Hij volgde 2 jaar trainingen bij John Grinder en leerde daardoor de verschillen die er waren in de opvatting, kennis en uitvoer van beide grondleggers. Dit creëerde een puzzel die pas jaren later zou worden opgelost. In 2000 kwam Rob bij toeval op het pad van non-verbale micro-expressies. Hij vervolgde zijn voortgaande reis met studies bij Paul Ekman, David Matsumoto, Barry Goodfield, John Gottman en bekroonde deze weg met een Master degree aan de Universiteit van Central Lancashire in psychologie en linguïstiek. In al deze vakgebieden vond Rob de verbanden en bracht ze samen binnen BPD.

De sterkste basis voor een stabiele constructie is een driepoot
Met een 3 decennia lange achtergrond in Martial Arts leerde Rob een groot aantal basis principes.
Twee daarvan vormden een deel van zijn leven:

1. Neem alles aan boord wat je tegenkomt, sta open voor de communicatie van anderen in de vooronderstelling dat iemand je iets kan vertellen wat je nog niet weer. Verwerp vervolgens wat niet bij je past, assimileer wat met je resoneert en voeg toe wat je al meebracht.

2. De sterkste basis voor een stabiele constructie is een driepoot.

Veel van de kennis, vaardigheden en ook trainingen en coaching van Rob dragen de sporen van deze wijsheden. Kijkend naar de 2de uitspraak: dit heeft de basis gevormd van BPD zoals het er vandaag uitziet. De eerste poot is NLP en Hypnose. De tweede poot is Analytic Profiling (micro-communicatie). De derde poot is Dynamic Value Sytems (DVS) gebaseerde op het werk van Clarence W. Graves. Graves werk is briljant en is van grote importantie wanneer je iets of alles wilt weten over waarde gedrevenheid. Rob heeft deze drie specialisaties samengebracht en heeft een manier gevonden om de krachtigste systemen met elkaar te verbinden. Los van elkaar zijn deze disciplines indrukwekkend qua veranderkracht. In de unieke combinatie van de drie is het levensveranderend.

Je hoeft niet te worden wat je al bent. Je hoeft alleen maar te zijn wie je bent geworden. – Rob Kamps –

Waneer je 30 jaar lang ontwikkeling bij elkaar brengt in 1 persoon wordt de ervaring zichtbaar in zijn kennis en gedrag. Tony Robbins zei ooit: “if you keep putting good stuff in, eventualy good stuff will come out.” Rob wil graag zijn kennis en ervaring met jou delen en je kennis laten maken met zijn wereld van NLP en Personal Development.

De oude garde en “the new Guard”
In 2015 vond er een grote verandering plaats, in de wereld en in het leven van Rob. In Rusland claimde een man met de naam Frank Pucelik dat hij de “derde man” van NLP was. Een onbekende grondlegger die schijnbaar de basis had gevormd van NLP. Lees zijn verhaal. Het verhaal is lang dus we houden het kort, Frank en Rob werden vrienden en op initiatief van Rob kwamen 12 mensen bij elkaar in Oekraïne om te worden gecertificeerd als de eerste Master trainers ter wereld van Meta-International. 12 mensen 12 dagen bij elkaar om te leren, te delen en hun meesterschap aan elkaar over te dragen. The Odessa Initiative. Hier kwam meer dan 500 jaar NLP ervaring bij elkaar in de persoon van Frank Pucelik, Wyatt Woodsmall, Rob Kamps, Enrique Jurado Fernández, Andrea Frausin, Caroline Kamps en een aantal meer. Na lang beraad en wijze kruisbestuivingen kwam het collectief tot de conclusie dat NLP een nieuwe boost nodig had, door de versplintering en de slechte naam die NLP over de 40 jaar in de wereld had gekregen was het tijd om terug te gaan naar de oorsprong van NLP en van hieruit te vernieuwen gebaseerd op de lang vergeten fundamenten. Een groepje mensen zou dit uitdragen en groot maken. “The guard”. Ondertussen zitten leden van de Guard in Pakistan, Spanje, Amerika, Italië, Rusland, Roemenië. Griekenland. China en Maleisie volgen snel. En hier in Nederland zijn Rob en Caroline onderdeel van deze bijzondere groep.

De oogst van een leven lang leren, toegankelijk voor jou
Rob stelt al meer dan 30 jaar zijn groeiende kennis en vaardigheden open voor iedereen die van hem wilt leren. De kennis van een meester, de mentaliteit van een ontdekkingsreiziger en de open hand van een vriend. Ervaar de schijnbaar moeiteloze manier waarop kennis in zijn trainingen deelt.

De trainingen van Rob zijn altijd doorweven met elementen uit de actualiteit en zijn persoonlijk leven. Dit maakt zijn training levendig en persoonlijk. Zijn voorbeelden zijn helder, actueel en inspirerend. Die trainingen zijn doorweven met muziek en films en vormen een beleving.

Wat zijn de ervaringen die Rob meebrengt?

Rob verzorgt sinds 1989 trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, Human Resource Management en algemeen management, zowel nationaal als internationaal (Spanje, België, Frankrijk, Engeland, Ierland, Polen, Rusland, Oekraïne en Bonaire).

Gedurende deze periode heeft Rob trainingen ontwikkeld en verzorgd voor de meest uiteenlopende beroepsgroepen op veel verschillende organisatie niveaus. Vanaf 1985 heeft Rob zich onder andere gespecialiseerd in NLP. De laatst twintig jaar heeft hij zich toegelegd op Face Reading en Micro Expressies en heeft hij opleidingen gevolgd bij Paul Ekman en David Matsumoto.

De NLP ontwikkelingen van Rob
Rob is door Richard Bandler, de grondlegger van NLP, in 1995 persoonlijk gecertificeerd tot International Licensed Trainer van de Society of NLP, Design Human Engineer level 5 en Meta Master of Neuro Linguistics. Hij heeft hiermee de rechten gekregen om op alle niveaus NLP-opleidingen te verzorgen.

Daarnaast heeft Bandler hem regelmatig als trainer gevraagd bij door hem in Europa verzorgde trainingen. Rob heeft voor Bandler, van 1994 tot 2006 gedurende de trainer trainingen meer dan 500 internationale NLP trainers helpen opleiden, waaronder veel van de huidige internationale top trainers in NLP zoals Kate Benson, International head of education for the Society of NLP, Owen Fitzpatrick, co-schrijver met Richard Bandler van het beroemde NLP boek “Conversations” en vele anderen. Ook een selecte groep Nederlandse trainers zijn hun loopbaan begonnen in een van Rob’s trainingen.

Rob heeft zijn trainingen gevolgd bij Bandler, Grinder en Pucelik en is voor trainingen bij Frank Pucelik zelfs met zijn dochter en co-trainer afgereisd naar St. Petersburg om te leren van de originele grondlegger, waar hij sinds 2015 een diepe vriendschap mee deelt.

Rob is door Frank Pucelik persoonlijk gecertificeerd als NLP Master Trainer en geeft alle trainingslagen die in NLP voorhanden zijn. Practitioner, Master Practitioner, Trainers en Coaches.

De NLP Leadership Summit. Kers op de taart
In 2017 kreeg Rob van Frank Pucelik en Wyatt Woodsmall de uitnodiging om lid te worden van de NLP Leadership Summit. Een bijeenkomst van 60 van de meest toonaangevende Leiders in het werkveld van NLP. Sindsdien maakt hij deel uit van deze bijzondere groep NLP ontwikkelaars en trainers die tot doel hebben NLP opnieuw en met respect op de kaart te zetten.

Hij heeft zijn eigen training gekregen van de beste persoonlijke trainers in de wereld zoals:

[custom_list style=”list-2″]

 • Frank Pucelik (Meta – Original NLP)
 • Tom Silver (Scientific Hypnosis)
 • Albert Ellis (RET)
 • Anthony Robbins (NACS)
 • Tad James (Timeline Therapy)
 • David Grove (Symbolic Modelling)
 • Covey Center of Leadership
 • Mastery University – Anthony Robbins
 • Master Coach Strategic Intervention – Anthony Robbins & Cloe Madanes
 • Robert Dilts
 • Jim Smith
 • Steve Linder
 • John Overdurf
 • Richard Bandler (NLP-DHE-NHR)
 • John Grinder(NLP)
 • Wyatt Woodsmall
 • Judith deLozier
 • Steve Andreas
 • Deepak Chopra
 • Wayne Dyer
 • Paul McKenna
 • Michael Breen
 • Hale Dwoskin
 • Cloe Madanes (Family Counseling)
 • Paul Ekman (Facial Expressions and Micro Expressions)
 • David Mastumoto (Facial Expressions and Micro Expressions)
 • John Gottman (Relation Therapy)
 • Jack Canfield (Personal Development)
 • Michael Yapko (Ericksonian Hypnosis)
 • Gabriel Guerrero (Hypnosis)
 • Chris Cowan (Spiral Dynamics)
 • Don Beck (Spiral Dynamics)
 • UCLAN University
 • Richard Nongard
 • John Kabat Zinn

[/custom_list]

Good stuff in, briljant stuff out
Sinds 1985 zijn er legio beroepsgroepen en organisaties die door Rob getraind zijn op in een bepaalde vorm. En anders heeft hij wel connectie met individuen die uit deze organisaties komen. Om er maar een paar te noemen, Organisaties als:

[custom_list style=”list-2″]

 • Aramco
 • Nationale Nederlanden
 • Landelijke Politie
 • MSD
 • Roche
 • Pfizer
 • Holland Casino
 • Shell
 • Coka Cola
 • Netbeheer
 • Eneco
 • IKC IJsselmonde
 • Het Ministerie van Justitie
 • De gemeente Gouda
 • De Hogeschool Rotterdam
 • De Haagsche hogeschool
 • Eneco Infra
 • KPN
 • Vodafone
 • T-mobile
 • De Staatsloterij
 • Holland casino’s
 • AKZO
 • MSD
 • Roche
 • Het Ministerie van Defensie
 • Kluwer
 • Verkeer en Waterstaat
 • Docenten aan de Universiteit van Krakow
 • Docenten aan de Universiteit van Camebridge
 • Een zeer groot aantal huisartsen en specialisten

[/custom_list]

Dus zoek je een training in Persoonlijke Ontwikkeling? Zoek je een specialist in deze materie? Wil je aansluiting met een groot internationaal netwerk? Zoek dan niet verder, Rob neemt je graag een stukje mee bij de start of de voortgang van jouw eindeloze reis.

[/two_third]

[one_third_last]
Rob Kamps
[/one_third_last]

[clear]
[divider]

Rob Kamps

[one_fourth]
[custom_frame_center][/custom_frame_center]
[/one_fourth]

[one_fourth]
[custom_frame_center][/custom_frame_center]
[/one_fourth]

[one_fourth]
[custom_frame_center][/custom_frame_center][/one_fourth]

[one_fourth_last]
[custom_frame_center][/custom_frame_center]
[/one_fourth_last]

[one_fourth]
[custom_frame_center][/custom_frame_center]
[/one_fourth]

[one_fourth]
[custom_frame_center][/custom_frame_center]
[/one_fourth]

[one_fourth]
[custom_frame_center][/custom_frame_center][/one_fourth]

[one_fourth_last]
[custom_frame_center][/custom_frame_center]
[/one_fourth_last]

[clear]