[vc_row full_width=”stretch_row” equal_height=”yes” bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_new=”id^368|url^https://bpdtraining.nl/wp-content/uploads/2017/01/MEDISPA_SLIDER4.jpg|caption^null|alt^null|title^MEDISPA_SLIDER4|description^null” bg_image_repeat=”no-repeat” css=”.vc_custom_1487636340364{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 80px !important;background-image: url(https://bpdtraining.nl/wp-content/uploads/2021/02/header-rob.png?id=1026) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1484100970608{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text css_animation=”slideInLeft”]

Caroline Kamps

[/vc_column_text][vc_column_text css_animation=”slideInLeft”]

Ik hoop dat je nooit je gevoel van verwondering verliest
Voed jezelf goed, maar blijf hongerig,
beschouw een enkele ademhaling nooit als vanzelfsprekend
Laat liefde je nooit met lege handen achterlaten,
Ik hoop dat je je nog steeds klein kunt voelen als je naast de oceaan staat
Elke keer dat een deur sluit, hoop ik dat er nog een opengaat,
Geef vertrouwen een kans zodat je iets hebt om voor te vechten,
En als je de keuze krijgt om te gaan zitten of te dansen.
Dan hoop ik dat je danst … ik hoop dat je danst …
– Vrij naar Lee Ann Womack –

[/vc_column_text][vc_column_text css_animation=”flipInX”]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1487796489343{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeInUp”]

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1487796489343{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeInUp”]

Caroline Kamps MSc. NLP Master Trainer, Certified Analytic Profiler.

Het leven is een avontuur dat beleefd moet worden.

[/vc_column_text][vc_column_text css_animation=”fadeInUp”]

Wat leuk dat je even kennis komt maken. We hebben de pagina zo ingericht dat je kunt kiezen of je korte of meer uitgebreide informatie wilt.
Hierbij een klein inkijkje in de persoon die met hart en brein verbonden is met Personal Development.

[divider]

In de voetsporen die ze zelf wilde volgen.

[vc_separator color=”mulled_wine” style=”dotted”]
[two_third]

Net als Obelix als kind in de toverketel is gevallen, zo is Caroline opgegroeid in een NLP gezin, zit communicatie en persoonlijke ontwikkeling bij Caroline in het bloed.

Interesse in menswetenschappen vanaf haar geboorte.

Als dochter van een NLP trainer en een NLP Master Practitioner was er voor Caroline geen ontkomen aan. Chunken, het Metamodel en Rapport zijn er bij haar met de paplepel ingegoten. Toch heeft zij nooit de druk ervaren om iets te gaan doen in de richting van NLP of training. Wel communiceerde ze altijd al makkelijk en was ze bewust van dingen die anderen niet zagen. Voor haar was dat de gewoonste zaak van de wereld.

Het kiezen van haar eigen pad

Toen de tijd aangebroken was om een keuze te maken in studierichting, was ze van zoveel verschillende dingen gecharmeerd dat ze het moeilijk vond om een keuze te maken. Daarom besloot ze te gaan studeren aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Een University College gebaseerd op de gedachte: als je nog niet weet wat je wilt dan kies je toch gewoon wat breder. Want menswetenschappen hadden toch haar aandacht.

Met een uitgebreide universitaire achtergrond in linguistics, psychology en cognitive neuroscience, weet ze een combinatie te maken van vakgebieden die NLP ondersteunen als fundering en verrijken in kennis.
Door op unieke wijze deze vakgebieden te combineren, heeft ze een krachtig basis ontwikkeld die ondersteunend is in haar werk als NLP trainer. Ze heeft dit kunnen bereiken door vakken te volgen op meerdere gerenommeerde universiteiten die uitblinken in deze specialisaties, zoals:
[custom_list style=”list-2″]

 • University College Roosevelt (Utrecht University),
 • Universidad Internacional Menéndez Pelayo,
 • National University of Singapore,
 • University of Edinburgh,
 • University of Central Lancashire.

[/custom_list]

Een Master of Science in ‘The Evolution of Language and Cognition’, heeft haar kennis over de werking van taal op het brein niet alleen uitgebreid maar ook verder aangewakkerd. Begrijpen wat het effect van taal op mensen kan zijn, dit om kunnen zetten in een manier die mensen helpt hun problemen op te lossen, nieuwe inzichten te krijgen, en de beste versie van zichzelf te zijn, is wat dit werk voor Caroline betekenisvol maakt.

Een tweede Master of Science in ‘Emotions, Credibility and Deception’ was een universitaire specialisatie en uitbreiding van de Profiling kennis, een vakgebied waar ze al sinds 2013 actief in is. Als een van 8 mensen op de wereld met een Universitair certificaat in profiling en een van de jongste FACS coders ter wereld, is profiling een veld waarin Caroline zich zeer thuis voelt.

Het accuraat en in diepte kunnen doorzien wat er onder de oppervlakte bij mensen gebeurt, wat ze weggeven zonder het te weten vind ze fascinerend. Mensen hiervan bewust maken en ze te helpen verder te ontwikkelen is een belangrijke drijfveer in haar werk. Zeker als dit een impact kan hebben binnen werkvelden als bijvoorbeeld Onderwijs en Politie – Justitie is dit een passie voor Caroline.
Caroline heeft veel verschillende trainingen gevolgd in NLP, Profiling en aanverwante onderwerpen, zowel in Nederland als internationaal.
Een selectie van deze trainingen bevat onder andere:

[custom_list style=”list-2″]

 • NLP Practitioner training door Steve Linder
 • NLP Practitioner, Master Practitioner en Master Coach of Strategic Intervention bij BPD Training
 • Linguistics seminars van David Crystal
 • Verscheidene trainingen bij Paul Ekman International
 • waaronder Emotional Skills and Competencies en Evaluating Truthfulness and Credibility
 • Meerdere Spiral Dynamics trainingen door grondlegger Chris Cowan en Natasha Todorovic
 • Gecertificeerd FACS coder
 • NLP Trainer, gecertificeerd door John Overdurf
 • NLP Trainer, gecertificeerd door de eerste grondlegger van NLP Frank Pucelik
 • NLP Master Trainer, gecertificeerd door Frank Pucelik
 • In 2015 is ze internationaal gecertificeerd als NLP Trainster, als een van de jongste trainers in Nederland.
 • Getraind bij John Overdurf en gecertificeerd door The International Institute of HNLP and Hypnosis, met onder andere certificaten in:
 • The Art and Science of Neuro-Linguistic Psychology and
 • Humanistic Neuro-Linguistic Programming
 • Brain Based Leadership and Training.

[/custom_list]

In 2017 is ze nogmaals internationaal gecertificeerd als NLP Trainster en als jongste META NLP Master Trainer ter wereld. Getraind door Frank Pucelik en Wyatt Woodsmall en gecertificeerd door Meta International.

Caroline is in staat om “state of the art” wetenschap te vertalen naar direct toepasbare kennis en vaardigheden. Met haar talent om ingewikkelde zaken eenvoudig over het voetlicht te krijgen, laat zij onze deelnemers ervaren dat leren leuk is en makkelijk.

Door haar open manier van communiceren, haar enorm flexibele attitude en diepgaande kennis van Psychologie en Linguïstiek is zij een sterke en aangename communicatie partner.

[/two_third]
[one_third_last]
Caroline Kamps
[/one_third_last]