Wat is wetenschappelijke hypnose?Wat is wetenschappelijke hypnose?

Ontspannen en open
voor nieuwe mogelijkheden
Leven zoals je wilt leven
Los komen van wat je weerhoudt
Vrijheid van denken en voelen
Alsof je voor de eerste keer in het daglicht stapt.Hypnose – De wetenschappelijke benadering

Slechts een deel van wie je denkt dat je bent vangt jouw aandacht.
Het grootste deel van wie je werkelijk bent speelt zich af onder het oppervlak van je bewuste denken.

Je bent hier omdat je wellicht nieuwsgierig bent naar hypnose? Wat het is en wat je er mee kan? Dan ben je hier op de juiste pagina. We geven je graag een beeld van wat hypnose is en hoe de wetenschappelijke benadering eruit ziet, zodat je een gevoel krijg bij wat dit inhoudt. De vraag is nooit: “hoe kan ik in hypnose komen?” De vraag moet zijn: “hoe kan ik uit de hypnose ontwaken waar ik al in zit?”
Click here for English.

Hypnose – De wetenschappelijke benadering

Wat is Wetenschappelijke hypnose?

Dat is vaak de beste vraag om mee te starten. Je wilt weten wat iets is waar je aandacht aan besteedt en of dat bij je past. Dus je vraagt je af: “wat is neuro-wetenschappelijke hypnotherapie?”

De eerste vraag zou ook kunnen zijn: “wat is hypnose eigenlijk?
Hypnose is een psychologische toestand van veranderd bewustzijn, een soort dagdromen. In het dagelijks leven heeft bijna iedereen hypnotische ervaringen: stel je voor, je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand tegen je praat; of je bent zo diep in gedachten tijdens het autorijden, dat je zonder dat je er erg in hebt, het gevoel hebt dat je een stukje hebt overgeslagen; of je kunt helemaal op gaan in een boek en je kunt voor je zien hoe die wereld er uit ziet. Gedachteloos voor je uit staren terwijl je zit te eten Dit zijn allemaal spontane vormen van hypnose.

Hypnose is een mentale toestand van gerichte aandacht. Hierdoor keert je aandacht naar binnen toe en krijg je beter en meer toegang tot je gedachten en je gevoelens. Je gaat als het ware op bezoek in je eigen interne wereld. Je doet dat dagelijks duizenden keren onbewust. En met hypnose kies je ervoor om dit bewust te doen.

Hypnose is dus helemaal geen vreemd verschijnsel. Dagdromen en fantaseren doe je toch al de hele dag. Nu leer je doormiddel van ontspanningstechnieken en het actief, bewust gebruiken van jouw al aanwezige voorstellingsvermogen, die dagdromen en fantasie praktisch te benutten.

De eerste vraag zou ook kunnen zijn: “Wat is dan Wetenschappelijke hypnose?

Wetenschappelijke hypnose heeft tot doel hypnose op een dieper niveau te bekijken dan alleen functionaliteit. Het wil niet alleen uitleggen wat hypnose is en hoe het werkt, maar ook waarom het werkt, door in de wetenschap achter de technieken te duiken. Door de resultaten van onder meer EEG-scans in realtime te bekijken, is het mogelijk om een ​​objectief beeld te krijgen van wat er in de hersenen van de proefpersoon gebeurt.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieлn en bij hulpverlening. Hypnose is meestal doelgericht en sneller dan langdurig psychotherapie en tegen een fractie van de kosten. Als je het goed beschouwt is iedere hypnose, zelfhypnose. Je leert het jezelf door het te doen. In hypnose gaat, heb je zelf altijd de regie over het verloop ervan en die regie houd je ook.

Wat is het doel?

Wetenschappelijke hypnose heeft tot doel hypnose op een dieper niveau te bekijken dan alleen functionaliteit. Het wil niet alleen uitleggen wat hypnose is en hoe het werkt, maar ook waarom het werkt, door in de wetenschap achter de technieken te duiken. Door de resultaten van onder meer EEG-scans in realtime te bekijken, is het mogelijk om een ​​objectief beeld te krijgen van wat er in de hersenen van de proefpersoon gebeurt.

Wat doet het?
Door de resultaten van onder meer EEG-scans in realtime te bekijken, is het mogelijk om een ​​objectief beeld te krijgen van wat er in de hersenen van de proefpersoon gebeurt.

Door middel van wetenschappelijke hypnose kunnen we bestuderen hoe de geest de verschillende zenuwstelsels in het lichaam beïnvloedt: welke neurochemicaliën er door de hersenen worden geproduceerd en in het lichaam worden afgegeven onder hypnose; hoe de verschillende golflengten van hersengolffrequentie kunnen worden geactiveerd en vervolgens wat de effecten zijn van deze verschillende toestanden.

Tom Silver en EEG neuro-wetenschappelijke hypnotherapie
In wat hij ‘EEG Scientific Hypnotism’ heeft genoemd, ontdekte Tom dat hij, door een elektro-encefalogram (EEG) te gebruiken tijdens een hypnosesessie, visueel de momenten kon bevestigen waarop zijn proefpersoon de ‘theta’- en’ delta’-toestanden van hersengolfactiviteit bereikte. Dit zijn de toestanden van de hersengolffrequentie waarin het onderwerp het meest vatbaar blijkt te zijn voor hypnotische suggestie en de meest effectieve resultaten behaalt met toegepaste hypnotherapy.

Toms methoden en technieken zijn wetenschappelijk, ze zijn gemakkelijk te begrijpen en ze zijn eenvoudig te leren voor iemand die hypnose leert om het proces te kunnen dupliceren.

Wetenschappelijke hypnose op het gebied van geneeskunde
Als oprichter en maker van het Tom Silver Institute of Hypnosis heeft Tom zijn leven gewijd aan het bevorderen van het gebied van hypnose door middel van onderwijs en de ontwikkeling en implementatie van zijn unieke wetenschappelijk verifieerbare hypnotische inductiemethoden en baanbrekende hypnotherapietechnieken.

Tom raakte echt geïnteresseerd en betrokken bij de medische wetenschap van hypnose.
Hij wilde mensen leren hoe ze stress en spanning en emoties kunnen loslaten die hun kwaliteit van leven belemmeren. En hij is ook een persoon die gelooft dat hypnose – als het correct wordt onderwezen – kan worden gebruikt in ziekenhuizen en psychiatrische centra, toegepast door psychologen en artsen, leraren en professoren, en dat het een nieuwe instelling op medisch gebied zal worden als een prachtige geneeswijze.

Tom Silver heeft ook samengewerkt met medische doktoren in Nederland om hen hypnose te leren en ook om de verbazingwekkende effecten te laten zien die kunnen worden gecreëerd met hypnose voor het verwijderen van pijn en gevoeligheid tijdens chirurgische ingrepen. Hypnose wordt nu in veel ziekenhuizen in de Verenigde Staten en over de hele wereld gebruikt als een vorm van medische en psychologische behandelingen.

Tom Silver en de vooruitgang van wetenschappelijke hypnose
Tom gelooft oprecht dat hypnose en hypnotherapie voorop lopen als een van de meest effectieve wetenschappelijke methodologische instrumenten die kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van de gezondheid van mensen te verbeteren.

Wat is NLP?