De Geheimen van NLP ontsluierdDe Geheimen van NLP ontsluierd

Waar het allemaal echt is begonnen?
De ongecensureerde geschiedenis.
Wat is de originele opbouw van het Metamodel?
Op welke wijze verhoudt het Metamodel
Zich tot de zintuigelijke representaties?
Waarom is de lost performative zo belangrijk?
Hoe kun je negatief taalgebruik, positief inzetten?
Wat hebben de interne en externe locus te maken met
Herademen en waarom is dat belangrijk?
Krijg antwoord op deze vragen en veel meer.
In de masterclasses: secrets of NLP

De Geheimen van NLP ontsluierd

Wat gebeurt er als drie mensen iets ontwikkelen en er dan één plotseling vertrekt,
terwijl de andere twee achterblijven met beide een incompleet deel van de puzzel?
Een verhaal met een mysterieus randje.

Enorm veel mensen wereldwijd, hebben op een bepaalde manier kennis gemaakt met NLP.
Dit varieert van het lezen van een boek, tot aan een uitgebreide trainersopleiding en alles wat daar tussen mogelijk is.
De geschiedenis van het ontstaan van NLP lijkt voor velen dan ook een duidelijk verhaal.
Maar is dat ook zo…?
Lees snel verder over de lang verborgen geheimen van NLP.En dan blijkt plotseling dat er drie ontwikkelaars waren...

En dan blijkt plotseling dat er drie ontwikkelaars waren…


Het succesverhaal van NLP heeft een stuk geschiedenis waar de meeste mensen nog niet van op de hoogte zijn. Het verhaal van de oorspronkelijke grondlegger: Frank Pucelik. Frank is begonnen met de ontwikkeling van ‘NLP’ aan het eind van de jaren ’60 onder de naam META en heeft het systeem ontwikkeld en geperfectioneerd. Toen de drie grondleggers aan het eind van de jaren ’70 uit elkaar gingen, is dit ook gepaard gegaan met het versnipperen van NLP en is het systeem incompleet de wereld in gebracht. Dit is mede een reden waarom je zoveel diversiteit ziet in de NLP wereld.

Wat is het?

Veel mensen zijn getraind in NLP in de methode en technieken die allemaal een deel van NLP vormen, maar niet het complete plaatje vormen. Dat resulteert erin dat de meeste mensen die getraind zijn in NLP niet die magische resultaten realiseren waar NLP om bekend stond in de begin jaren van de ontwikkeling. Magisch taalgebruik en wonderlijk snelle transformaties.
Slechts een paar trainers in de wereld kennen het hele systeem. Namelijk de trainers die door alle drie de grondleggers zijn getraind. Wat jij gaat leren is NLP zoals het vanuit de oorsprong bedoeld is en hoe het vanuit de basis ontwikkeld is. Oorspronkelijk Meta – NLP.


Wat houdt het in?

Ontdek in de eerste 2 dagen van “De Geheimen van NLP” de geschiedenis van NLP met alle ontwikkelingen. We trainen je in 5 dagen op een manier die zelfs voor ons revolutionair is:

Wij zijn uitgebreid door Frank Pucelik, John Grinder en Richard Bandler in NLP getraind en pas met de komst van Frank kwamen de parels van NLP pas echt aan de oppervlakte.

Krijg nu zelf ook inzicht in de rol van Frank Pucelik als sturende kracht van NLP.

  • De architectuur van NLP
  • Ontdek de transformerende kracht van het Meta-Model.
  • Leer welke invloeden NLP hebben gecreëerd en gevormd (dit zijn er veel meer dan alleen Satir, Perls en Erickson).
  • Ervaar de positieve kracht van “negatief taalgebruik”.
  • Leer de verbanden van taalpatronen en hoe deze zintuiglijk bestuurd worden.
  • Hoe jouw complexe equivalenties jouw leven bepalen
  • Leer hoe de “nine major beliefs” je leven op onbewust niveau vormen en sturen.
  • Begin te ontdekken hoe je neurologische hardware invloed heeft op alles wat je doet en hoe jij invloed hebt op je hardware.
  • Ervaar hoe makkelijk je kunt leren schakelen van triggers naar state-management met de kennis van de six steps to freedom
  • Kortom, geef jezelf de kans om je NLP kennis en vaardigheden te vervolmaken door de missende puzzelstukken compleet te maken.


De Training

De TrainingHoe ziet de training er uit?

Wij waren in het begin super sceptisch over de ‘zogenaamde’ derde grondlegger. Al vaker hadden we mensen gezien die een graantje mee wilden pikken van het succes, door te liegen over hun rol in de ontwikkeling van NLP of over het aantal jaren dat ze al in het veld aan het werk waren. Met meer dan 20 jaar ervaring in NLP, en training te hebben gevolgd van de beste ontwikkelaars ter wereld kun je je voorstellen dat wij dachten dat we dan het klappen van de zweep wel doorhadden. Zo ook met ons. Niets was echter minder waar. Frank Pucelik kwam ons met een grote glimlach vertellen dat het verhaal wat wij zo goed kende maar gedeeltelijk waar was. Hij leerde ons in 2014 hoe het verhaal werkelijk in elkaar steekt en hoe schitterend de methodiek in elkaar zit als verhalen in verhalen en verbanden in verbanden. Dat was het begin van inzichten die we niet eerder voor mogelijk hielden. Het was tevens de start van intense vriendschap met de eerste grondlegger van NLP die de credits dient te krijgen die hij verdient.


Wat is het resultaat van de training?

Met de kennis en vaardigheden die je leert in de master training, wordt je communicatie elegant en doelgericht. Gesprekken verlopen makkelijker omdat jij op verschillende lagen van communicatie tegelijk de connectie met de ander aan kan gaan. Hierdoor wordt het makkelijker voor je om samen met anderen tot gewenste resultaten te komen. In je relatie, werk en persoonlijk leven. Wanneer je iets tegenkomt dat je zou willen kunnen, een vaardigheid of een stuk kennis, dan kun jij je deze vaardigheden aanleren in een fractie van de tijd met je master vaardigheden deze vaardigheden.

De ontdekkingsreis van de masters brengt je naar een wondere wereld van ongekende mogelijkheden. Je leert hoe leren werkt. Letterlijk hoe het is om te leren leren. Zo kun je dan uitkiezen wat je wilt kunnen en dat in een mum van tijd ook leren. Een nieuwe taal, hoe je je ideale lichaamsgewicht bereikt en kan behouden of hoe je excellent kunt boogschieten… vul het zelf maar in. Als je weet HOE je kunt leren, kun je alles leren wat je wilt.

Ontdek 16 nieuwe denkfilters die je gedrag vorm geven en sturen. Zo krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen en hoe je beide optimaal kunt beïnvloeden. De stelligheid van je overtuigingen bepaalt de manier waarop je in de wereld verschijnt, wat je denkt voelt en doet. Welke overtuigingen heb jij over jezelf en je leefomgeving. Zie hoe overtuigingen conflicten maken en hoe je door dit te weten, conflicten op kunt lossen.

Jouw waardensysteem wordt scherp onder de loep genomen. Wanneer je uitvindt wat belangrijk voor je is, en belangrijker nog, waarom dat zo is kun je met je waarden jouw wereldbeeld vorm geven. Kom erachter dat andere mensen andere waarden hebben, welke dit zijn en hoe je, door dit te weten, je relaties kunt verdiepen en kunt intensiveren. Je bent in staat om letterlijk een waarde-VOL leven te creëren.
Dit en veel meer beheers je na de master training.

Persoonlijk én Professioneel

Persoonlijk én Professioneel
Voor wie is de Master Practitioner?

In de Master practitioner training komen er deelnemers van alle jaargangen bij elkaar. Sommige mensen stromen, nadat ze de practitioner hebben afgerond direct door. Omdat ze in ‘the flow’ zitten. Omdat ze nog niet uitgeleerd zijn. Omdat ze behoefte hebben aan meer, en dit graag samen willen doen. Sommige mensen nemen eerst dat wat ze geleerd hebben in de practitioner, en willen dit verfijnen. Die wachten een ronde voordat ze doorstromen en gebruiken de tussentijd om hun skills te oefenen en toe te passen. Sommige mensen komen pas jaren later de vervolgtraining doen. Omdat ze dan klaar zijn voor de volgende stap. Of omdat ze NLP dagelijks nog steeds veel gebruiken en het toch begon te kriebelen. Of omdat ze ergens tegenaan lopen waar ze toch wat extras voor kunnen gebruiken. Er is geen 1 juiste manier om jouw NLP opleiding te doen; het is jouw persoonlijke proces.

Wel NLP, nog geen BPD? Zie een ander en nieuw perspectief!
Wat je NLP voorgeschiedenis ook is, de BPD Master Practitioner training kan voor jou de opleiding zijn waarbij de puzzelstukjes van je leven op een hele duidelijke manier in elkaar passen.
Ook mogen wij blij zijn met een steeds groter wordende toeloop van mensen die hun Practitioner training elders hebben gevolgd. Zij ontdekken dat BPD de hoge kwaliteit in training geeft die zij zoeken, zodat ze met veel vertrouwen de overstap naar ons maken.

Deze training is voor mensen die mateloos geboeid en enthousiast zijn om meer te leren over zichzelf, anderen en de wereld. Die bereid zijn dat wat ze al geleerd hebben mee te nemen, en hier op een diepere manier naar te kijken. Voor alle mensen die na de practitioner nog niet klaar of uitgeleerd zijn, en nieuwsgierig zijn naar meer. De deelnemers aan de Master opleiding, zijn zeer gemotiveerd en zoeken nu de uitdaging in het verdiepen van hun kennis. Begrip en vaardigheid op een dieper niveau. Het niveau van meesterschap. De opleiding tot NLP Master Practitioner zorgt voor deze essentiële groei van je vaardigheden.


Wat is de professionele meerwaarde van de training?

In jouw NLP Practitioner training heb je de basis gelegd voor: het vergroten van je keuzevrijheid; jouw persoonlijk management; en je communicatieve vaardigheden. In de Master Practitioner leer je de theorie niet alleen toepassen op jezelf maar nog meer ook op de mensen om je heen. Je leert hoe je meester wordt over jouw communicatie en gedragsverandering. De NLP Master Practitioner Opleiding geeft je inzicht in iedere vorm van het menselijk functioneren. Je wordt scherper in je vraagstellingen en maakt je communicatie zuiver. Je leert hoe je nog makkelijker kunt schuiven in jouw communicatie strategieën om optimaal met collega’s en klanten te kunnen communiceren. Door te kijken naar wat ze drijft, kun je anderen tegemoet komen op een diep waardeniveau zonder dat ze dit door hebben. Door de regels van iemands waarden te ontdekken, kun je de belangrijke waarden van de mensen om je heen vervullen op een manier die voor hen werkt.

Door NLP verder integreren in jouw leven kun je jezelf en anderen helpen. Of dit nu doet met anderen, bijvoorbeeld als leraar op een school, coach of manager in een team of dat je jouw eigen resultaten wilt verbeteren, de NLP Master Practitioner Opleiding is een belangrijke volgende stap op weg in jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.


Wanneer

Elk voorjaar en najaar begint een nieuwe NLP Practitioner.
De eerstvolgende training begint op:

27 augustus 2021

Kijk voor de huidige data in de agenda.

Waar

Onze trainingen worden gegeven op onze vaste trainingslocatie in Zoetermeer.

Adres: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer

Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig

Investering

De training kost € 2.995,-
Dit is inclusief lunch, koffie/thee en alle benodigde trainingsmaterialen.

De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Het is mogelijk in termijnen te betalen.

PRAKTISCHE INFORMATIE EN VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe lang duurt de training?

D De NLP Master Practitioner training duurt 14 dagen, verdeeld over 7 blokken van 2 dagen. De laatste 2 dagen zijn certificeringsdagen.

Waarom is de training verdeeld in blokken van 2 dagen?

De reden waarom de trainingen van BPD verdeeld zijn over 7 blokken, en niet aaneengesloten plaatsvinden is om je tijdens de training de ruimte te geven om de stof goed in je op te nemen en er gedurende de periode van 2 weken mee aan de slag te gaan en te oefenen. Op deze manier zul je echt direct ‘real life’ ervaring verkrijgen. Tijdens deze twee weken wordt je begeleid o.a. op Facebook en kun je alle vragen stellen als je ergens tegenaan loopt, en ervaringen delen met andere deelnemers. In onze ervaring zorgt dit ervoor dat de deelnemers aan het eind van de training niet alleen de kennis van NLP bezitten, maar ook in staat zijn dit vakkundig uit te voeren.

Wat zijn de lestijden op een trainingsdag?

De trainingsdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur.
De deuren zijn open voor binnenkomst vanaf 9.00.

Hoeveel deelnemers zitten er in de training?

We houden de trainingsgroepen klein zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt gedurende het proces. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er ook meerdere coaches mee, zodat iedereen genoeg begeleiding heeft. Ook zorgt een kleine groep voor een meer verbonden sfeer. Zeker nu met corona houden we de groepstallen laag. Het maximum aantal deelnemers is 21.

Waar is de training?

De training vindt plaats in Het Wapen van Zoetermeer. Het adres is: Zegwaartseweg 31, 2723 PA Zoetermeer. Er is een zeer ruime, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Waar kan ik parkeren?

Bij Het Wapen van Zoetermeer is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

Wat zit er allemaal bij de training inbegrepen?

De training wordt volledig verzorgd. De training is inclusief uitgebreide trainingsmanual, en toegang tot de afgeschermde facebookgroep met daarop praktische NLP-tips, filmpjes en ervaringen en begeleiding gedurende het hele traject. Je ontvangt een international erkend certificaat. Tijdens de trainingsdagen krijg je een lunch van luxe broodjes en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

Zit er lunch inbegrepen bij de training?

De lunch wordt door ons verzorgd. Ook staat er gedurende de hele dag koffie, thee en water klaar.

Wat als ik een allergie heb?

Indien je een allergie, voedselintolerantie of een speciaal dieet hebt kun je dit van te voren doorgeven en houden we daar rekening mee. Voor aanvang van de training zullen we dit ook nog aan je vragen.

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?

Deze training vraagt MBO werk en denkniveau. Om de NLP Master Practitioner te kunnen volgen, moet je de NLP Practitioner Training hebben doorlopen en afgerond. Heb jij jouw NLP Practitioner Training bij BPD gedaan, dan kan je direct doorstromen naar de master als je dit wilt. Heb jij jouw training bij een ander instituut gevolgd, dan kan het zijn dat we van te voren een gesprek met je aangaan, om te zorgen dat je zo goed mogelijk kan doorstromen binnen BPD.

Wat is de studiebelasting van de training?

Thuisstudie: ongeveer 3 uur per week met praktische toepassingen.

Krijg ik een certificaat?

Jazeker! Bij het succesvol afronden van al onze opleidingen krijg je een erkend certificaat!

Is het certificaat erkend?

BPD is een gerenommeerd opleidingsinstituut, verbonden aan de Nederlands Vereniging voor NLP (NVNLP). Dit betekend dat jouw NLP Certificaat NVNLP erkend is. Verder zijn wij verbonden aan verschillende grote internationale organisaties als META International, American Board of NLP (ABNLP), en the International NLP Trainers Association (INLPTA). Dit betekent dat een training bij BPD zowel nationaal als internationaal gecertificeerd wordt, met een certificaat dat door alle grote (internationale) organisaties wordt erkend.

Wat als ik een dag mis?

Het kan gebeuren dat je een dag van de training moet missen. We zien vaker dan eens dat deelnemers dagen moeten missen, er kan natuurlijk altijd iets tussendoor komen, een afspraak die niet te verplaatsen is, een vakantie die al vaststaat, of simpelweg omdat je ziek wordt. Dit is geen enkel probleem. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om op de dag zelf digitaal aan te haken, en zo toch de lesstof mee te krijgen. Indien dit niet gaat, vinden we een moment om je via een privé sessie helemaal up to speed te brengen met de gemiste informatie, zodat je het volgende blok gewoon weer in kunt stromen en mee kunt komen.

Kan ik de training nogmaals doen?

Ja zeker, omdat de training altijd veranderd, door nieuwe inzichten en voortschrijdend wetenschappelijke onderzoeken, en omdat mensen soms de training zo leuk vinden dat ze nog eens willen komen, of omdat ze na grote veranderingen in hun leven behoefte voelen om hun NLP skills op te frissen doet BPD de belofte dat je de training altijd nog een keer kan komen doen, helemaal gratis. Dit betekent dat je alleen de kostprijs voor de locatie betaald.

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Inschrijven kan via de agenda, of via een mail naar office@bpdtraining.nl

Kan ik ook in termijnen betalen?

Omdat we voor iedereen de training zo haalbaar mogelijk willen maken, is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We willen hierbij graag met jou meedenken, we stemmen dan samen af wat het beste bij je past. Voor meer informatie, vraag naar de voorwaarden: info@bpdtraining.nl

Is de training vrijgesteld van BTW?

Aangezien de trainingen vallen onder het CRKBO zijn ze vrijgesteld van BTW.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of mail naar info@bpdtraining.nl.